Ex-prostitueret fisker for Jesus

Da Annie Lobert forsøgte at begå selvmord, gav Jesus hende et helt nyt liv. Nu har hun én mission: at redde andre prostituerede i Las Vegas.I godt elleve år var Annie Lobert prostitueret. Men i forbindelse med en overdosis af kokain, hvor hun var døden nær, mødte hun Jesus. Nu er hun tilbage i sumpen i Las Vegas med én enkelt mission: at redde prostituerede i byen. Hendes liv og livsgerning er nu blevet til en tv-serie på Investigation Discovery.

Annie Lobert var døden nær efter et bevidst selvmordsforsøg. Men hun råbte til Jesus – og han gav hende et helt nyt liv, et liv, hvor hun endelig forstod, at hun er elsket af Gud. I 2006 startede den tidligere prostituerede organisationen Hookers for Jesus, og nu kommer beretningen om hendes liv og livsgerning på tv.

Jeg var en ”hooker” (en der får noget på krogen, red.), men nu fisker jeg for Jesus, siger den 43-årige Annie Lobert med et ordspil.
Hun voksede op i en dysfunktionel middelklassefamilie i New Jersey på den amerikanske østkyst. Hun følte sig uelsket, havde ingen selvværd og blev seksuelt misbrugt allerede som otteårig.
En evig jagen efter bekræftelse førte hende ud ad farlige veje. Den unge kvindes liv gik lynhurtigt ned ad bakke, og hendes ”karriere” rummer stort set det hele: prostitution på gaden, nøgenposering, afhængighed af alkohol og stoffer, aborter, biseksualitet, bulimi, fængsel… Hun er blevet voldtaget flere gange, og hun er blevet mishandlet. Hun forelskede sig – i den mand, der var hendes alfons.

Ufattelige grusomheder

Hendes beretning, der kan læses på www.new-testament-christian.com, er én lang række ufattelige grusomheder. Det er et dybt krænket menneskes fortælling, og det er svært at forstå, at Annie Lobert overhovedet kunne overleve. Hun blev også ramt af kræft og var i behandling i to år, og i løbet af kun fem måneder døde hendes søster, hendes onkel og hendes morfar. Oveni fik hendes far også kræft.
Allerede da hun var meget lille, kom Annie Lobert sammen med sin familie regelmæssigt i kirken, men nogen tro på Gud havde hun i virkeligheden ikke.Men til trods for det, var hun mange gange meget vred på ham.

Sygdommen, en straf

”Jeg kunne slet ikke forstå, hvorfor han kunne tillade, at jeg skulle gå igennem så meget, hvis han nu elskede mig. Men så begyndte jeg at føle sådan en skyld og tænkte, at kræftsygdommen og det hele var en straf for det liv, jeg havde valgt”, fortæller Annie Lobert i sit vidnesbyrd på nettet.
Hun beskriver sig selv som en tikkende bombe, der kunne eksplodere, hvad øjeblik det skulle være, og i forsøg på at fylde det indre tomrum prøvede hun flere forskellige ”religioner”, fx wicca (heksetro, red.), buddhisme, frimureri og new age – men der var ikke noget, der kunne hjælpe hende.

Kunde blev god ven

Men – så skete der noget…Hun blev meget gode venner med en mand, en af hendes ”kunder”, og det var også ham, der fik hende at forlade livet som prostitueret. Alligevel, selv om hun nu havde et godt liv og kunne bade i penge og luksus, var der stadigvæk noget, der manglede.

Ville tage sit liv

I stedet for at være tilfreds og lykkelig fik hun det dårligere på det mentale plan. Hun fik et psykisk sammenbrud og besluttede sig for at tage sit liv ved en overdosis af kokain.
”Jeg var i et totalt mørke; der var ingen lys, ingen lyd – kun mig og fornemmelsen af den virkelige død. Aldrig nogensinde før havde jeg været så bange – dette var helvedet i bogstavelig forstand.”
”Jeg var stivnet af kulde, jeg kunne ikke bevæge mig, jeg kunne ikke se. Det eneste ord, mine læber kunne forme, var: Jesus. Kære Jesus – tilgiv mig”, fortæller hun.

Guds kærlighed

Hun døde ikke – selv om hun havde været en tur ned i helvedet. Det var Jesus, der reddede hende, og som gav hende livet tilbage. Men et liv, som var helt anderledes end det, hun før havde kendt, for endelig fik hun lov at erfare Guds kærlighed.
Dette dramatiske vendepunkt i Annie Loberts liv førte til, at hun i 2006 startede Hookers for Jesus, en organisation, hvis formål det er afskaffe vore dages slaveri, fx. trafficking og øvrig seksuel udnyttelse af kvinder. Selv om organisationen vil nå ud til kvinder over hele kloden, der behøver hjælp og støtte til at kunne forlade den kommercielle sexindustri, ligger fokus på Las Vegas, hvor Annie Lobert selv var prostitueret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sammen med en kirke

Hookers for Jesus arbejder sammen med en lokal kirke, The Church of South Las Vegas. KIrkens pastor, Benny Perez, har hjulpet Annie Lobert med at åbne Destiny House, en bolig for tidligere prostituerede, hvor de får hjælp til at forberede sig på et liv uden for sexindustrien.
Med start den 8. december og i tre afsnit fortæller Investigating Discovery historien om Annie Loberts liv og hendes livsgerning.
Annie Lobert blev i 2009 gift med Oz Fox, som er guitarist i det kristne metal-band Stryper.