Gensyn med julekalendere

Snart er det igen tid til en lille halv times julekalender hver dag for børn og barnlige sjæle på de to store danske tv-kanaler

DR1’s julekalender bliver i år et gensyn med Cecilie og Ida fra ’Absalons Hemmelighed’. Serien, der blev sendt første gang i 2006, handler om søstrene Cecilie og Ida, der bor øverst oppe i Stormagasinet med deres forældre. Cecilies lillesøster Ida er alvorligt syg, og kun et mirakel kan redde hende. Cecilie møder storcenter-drengen Hubert, og sammen kommer de ud på et spændende eventyr og bliver involveret i et arkæologisk mysterium om Absalon, der grundlagde København.

TV2 genududsender i år Pyrus i Alletiders Eventyr, som sidst blev sendt i år 2000. I Alletiders Eventyr er Pyrus, Gyldengrød, Kandis, Bertramsen, Josefine og Krusø igen de velkendte ansigter, som børnene underholdes af.

På DR2 er det Mikael Bertelsen, der tager os med på en fodtur på Caminoen – en pilgrimsvandring mod Santiago de Compostella. (Kirke & Medier)
Lisbeth