Kærlighed fremfor alt

En stor, fransk filminstruktør blev spurgt om emnet for sin næste film, og han svarede: ”Kærlighed”. Stor var vennernes skuffelse; de mente, der måtte være blevet lavet film nok om det emne. Truffaut – for ham var det – svarede med et modspørgsmål: Om der overhovedet var noget emne, der var vigtigere?
I 1. Kor 13 nævner Paulus tre vigtige bestanddele af det kristne liv: tro, håb og kærlighed. – Forlaget har tidligere i år udgivet Kristina Reftels bog om håbet, og allerede nu følger én om troen og den største af de tre: kærligheden. Det er overordentlig glædeligt, så tag godt imod den!
Alle elsker at høre om de kendte, kan det synes. Men Kristina Reftel minder os om, at selvom man ikke hører til blandt samfundets ”kendte”, eksisterer man ikke mindre fuldgyldigt i Guds øjne:
”Hvis du er kendt, smuk eller tager dig godt ud, så elsker Gud dig. Hvis du er anonym, dagligdags og kedelig, så elsker Gud dig. Og hvis du er helt almindelig, midt-imellem-smuk og sådan nogenlunde interessant en gang imellem, så elsker Gud dig” (s. 8). – Det kan også siges med præsident Abraham Lincolns ord: ”Gud må elske ganske almindelige mennesker, siden han har lavet så mange”.
Det går som en rød tråd gennem bogen, at Guds kærlighed til menneskene er grænseløs, uafhængig af stand og anseelse. Og ingen byrde er for stor, ingen for lille: Gud holder et vågent øje med både barnet, forbryderen og den udstødte.
Gennem et væld af tankevækkende, rørende, opmuntrende, tros-styrkende og inspirerende citater, anekdoter, legender og historier, vers og velsignelser repeterer Reftel sin pointe igen og igen. Og ofte på ganske overraskende vis. Som den tidligere er også denne én, der vil kunne finde bred anvendelse: fra søndagsskole til bryllupstale, fra kirke-prædiken til huspostil- og godnatlæsning. Det er med andre ord en bog for alle – og for alle aldre. Selv prisen er for alle.
Kan det næsten blive bedre?

Kristina Reftel:
Altid elsket – Tanker om tro og kærlighed
188 sider • 129 kr. • Unitas