En kvindebog om at nå det vigtigste i livet

Du kan absolut få og nå det alt sammen og leve det liv, du har drømt om … hvis du forstår, at dit ”alt sammen” bliver dit livs rejse, og at dit ”alt sammen” kan forandre sig, når du mindst forventer det. Dette er bogen om at opdage nogle forudsætninger for hvordan.Pink, lyserød og pige- (eller kvinde-)agtig. En bog, der umiddelbart appellerede til min forudtagethed: læs og gør ligeså, så kan du få og nå det hele.

At være realistisk og kende sin sande indentitet

Det ligger i tiden, at vi kan og skal være det alt sammen og helst på samme tid. Vi stræber efter det uopnåelige, det umulige og rammes straks af følelsen af nederlag og utilstrækkelighed. Kender du det?
Her er så bogen, der fortæller dig, at det ikke er et realistisk perspektiv at måle sig op mod. Det er ikke en gangbar måde at håndtere sit liv på, og det ender med, at livet opleves som en trædemølle.
Christine Caine er ellers en dame med fart på i sit liv. Dog har hun gang på gang måttet erkende, at hendes planer om at nå det og det, ender ud i kaos. Hun siger ærligt, at det handler om fejlprioriteringer og urealistiske forestillinger om, hvad der kan lade sig gøre, i hvert fald hvis noget bliver anderledes end planlagt.
Kampen går bl.a. på at komme til at kende sin sande identitet. Ikke at fortabe sig i en bestemt rolle og falde ind i rytmen, hvor vores ”gøren” bliver vigtigere end vores ”væren”. Her er der nemlig ikke plads til at mærke efter, hvad det er, Gud har til os.
Christine Caine minder os kvinder om at stoppe op og fokusere på Guds stemme og minde os selv om, hvem vi virkelig er.
Budskabet i bogen er ikke ”tilbage til kødgryderne, men lad Gud hviske dig i hjertet: Min datter, lige nu synes det umuligt for dig at få og nå det alt sammen. Men hold dig nær til mig, for når du har mig i dig – omkring dig, foran dig, og bag dig – så er intet umuligt” (s.154).

Et nyt kapitel i kvinders historie?

Vor generations kvinder har muligheden for at skrive et nyt kapitel i historien. Vi kan gøre ting, tidligere generationer ikke havde mulighed for eller drømte om, men vi har stadig et ansvar over for vores generation – lad os stræbe efter at få og nå det, der er af betydning.
Bogen er bygget op omkring Christine Caines egne erfaringer gennem livet med mand og børn, gennem et virke, hvor hun rejser verden rundt som underviser, og som menneske, der ind i mellem bliver frustreret over ikke at nå motionen, samværet med familien som tænkt, og andre eksempler, som de fleste nok vil kunne nikke genkendende til. Hele vejen igennem trækkes der tråde til Bibelen og anden litteratur. Sidst i bogen er der en oversigt med citat- og skrifthenvisninger.
Bogen skal ikke nødvendigvis læses sammenhængende. Kapitlerne er med tydelige og udfordrende overskrifter og med afsnit, der er fremhævet – også med lyserød skrift.
Bogen henvender sig til den yngre kvinde, der løber sur i det, eller kvinden, der er opmærksom på risikoen og gerne vil have et bud på, hvordan det kan lade sig gøre at nå og få, om ikke det alt sammen, så det vigtigste i livet.

Christine Caine:
Kan jeg få og nå det alt sammen?
170 sider
Alstrup