Organisk Hillsong

Ingen anden kirke har som australske Hillsong præget musikken i kirkerne og forsynet kristne over hele verden med nye ord og melodier til tilbedelsen. En ny ’forsyning’ fra Hillsong er nu på gaderne. Cd’en hedder ”Yahweh”. Med den er bandet gået nye veje og har begyndt en ny serie af mere intime tilbedelses-cd’er.
Som altid, når folkene fra Hillsong udgiver ny musik, er det lovsang af høj kvalitet. Teksterne kender vi, for alle 13 sange er at finde på tidligere udgivelser. De er fyldt af tilbedelse, ærefrygt og forundring over Gud. Men med ”Yahweh” introducerer Hillsong en hel ny lyd.
Bandet, der inkluderer flere velkendte ansigter som bl.a. Joel Houston, har skiftet instrumenterne ud for at få en mere ”organisk” lyd. Det vil sige mindre elektrisk. Keyboard og elektriske guitarer er trådt i baggrunden og har givet sceneplads til celloer og akustiske guitarer.
Til den nye stil har bandet passende valgt det nye navn ”Hillsong Chapel”. For hvor tidligere udgivelser var indspillet og skrevet til tilbedelse med tusinder af mennesker, har Hillsong med ”Yahweh” haft det mindre rum og en mere intim tilbedelse i tankerne. Indspilningen er derfor flyttet væk fra stadium og ind i Hillsong kapellet, hvor bandet sammen med et mindre publikum har skabt en mere afdæmpet og inderlig lovsangsoplevelse.
Resultatet er en fantastisk lækker cd. Bandet har fra sit store repertoire valgt 13 ældre sange, der fungerer godt i den nye sammenhæng. Nogle af sangvalgene har ligget lige til højrebenet – sange som fx ”Mighty to Save” – og skulle naturligvis med på et akustisk album. De kom med uden større omskrivninger, hvorimod sange som fx ”The Time Has Come” og ”Salvation is Here” måske mere overraskende også findes på cd’en. Og fungerer.
Størstedelen af sangene er dog knap så tempofyldte. Blandt dem findes ”hits” som ’Hosanna, ’From the Inside Out’ og ’Saviour King’, samt sangene ’This Is Our God’ og ’Stronger’, der hører blandt mine nye organiske yndlinge.
Den nye indpakning gør velkendte sange egnet til mange genhør. Og for dig, der nyder at tilbede derhjemme – eller bare holder af Hillsong – er cd’en uden tvivl pengene værd.
Steffen