Michael W. Smith fik spilletid på P3

Kristne har i årevis kendt musikeren Michael W. Smith. Forleden lærte resten af Danmark ham også at kende.Michael W. Smith har besteget mange kristne hitlister. Sjældnere er det at høre hans musik på dansk radio, hvor både manden og musikken stadig er ukendte. I hvert fald indtil forleden. Her var Michael W. Smith en af hovedpersonerne på Danmark Radios P3.Årsagen til den megen omtale på dansk radio var Michael W. Smiths nyindspilning af århusianske Carpark Norths storhit fra 2008 ”Save Me From Myself”, som Udfordringen omtalte i august.

Ikke Hr. Hvem-som-helst

I programmet ’Køter på P3’ kunne programmets to værter lettere forundret fortælle om denne ’ukendte’ amerikanske musiker, Michael W. Smith, der på verdensplan har solgt over 10 millioner plader. Det var altså med andre ord ”ikke Hr. Hvem-som-helst”, der havde taget det danske hit til sig, konstaterede de.
Endnu tydeligere var forbavselsen hos Lau Højen, forsanger i Carpark North. Han fortalte historien om, hvordan Michael W. Smith gennem sin manager havde kontaktet bandet for at få lov til at bruge sangen på sin seneste cd. Og hvordan Michael W. Smith havde haft Carpark Norths originalsang som en af sine favoritter, siden den udkom et par år tilbage. Dengang havde Lau Højen og resten af Carpark North ingen anelse om, hvem han var.
– Jeg sad til middag en uge senere med en veninde og hendes amerikanske kæreste. Og da jeg nævner det her for ham, så falder kæben helt ned til gulvet. ’Michael W. Smith, er du sindssyg? Han er jo en kæmpe kristen rockstjerne i USA’. Det fandt vi så ud af, han var, fortæller Lau Højen til P3.
Michael W. Smith fik som bekendt lov til at bruge sangen – og Carpark North kunne blot håbe, at han ville behandle sangen godt. Og det synes Århus-bandet, at han gjorde. De kaldte i interviewet på P3 sangen ”et godt bud” men synes dog, at den er lidt ”fesen” i forhold til deres egen mere rockede udgave.

Kristen ungdomshymne

”You save me. Save me from myself. There is no one else I’d lean on”. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Michael W. Smith mente, at han kunne bruge sangen til at udtrykke sin kristentro. Eller hvorfor en del unge kristne har adopteret sangen med samme formål.
Derfor får Carpark North også ofte spørgsmål om sangens budskab og bandets tro.
Til dem svarer de venligt, at de ikke er et kristent band – og at sangen ikke var tænkt som en kristen sang:
– Ingen af os er ”råkristne”. Nogle i bandet er nærmest ateister, fortæller Lau Højen til P3 og fortæller senere:
– Teksten er skrevet som en kærlighedssang. Om den følelse man kan have, når man finder den eneste ene. Hvordan den person kan gøre én til en bedre person, end man var før.
Han kan dog godt se, at det er muligt at tolke den ind i en kristen sammenhæng og på den måde få noget ud af sangen. Det glæder han sig over.
”Save Me From Myself” blev den første single fra Michael W. Smiths seneste album, ”Wonder”, som udkom tidligere på året.

Interviewet fandt sted i programmet ”Køter på P3” den 25. oktober (ca. 20 min. inde i programmet). Den 26. oktober omtalte P4-programmet ”Madsen på P4” ligeledes historien.