Harald Blåtands Jellingesten

Søndag den 21. kl. 11 kan man på DR1 se programmet ’Vores Verdensarv: Monumenterne i Jelling’.

Den store Jellingesten.

Store hedenske gravhøje, et par tunge sten med mærkelig skrift, en kristen kirke og små bautasten, som titter op mellem kirkegårdens stier i den midtjyske by Jelling. Monumenter som ved første øjekast er svære at blive klog på. Men som fortæller om en af de mest afgørende perioder i Danmarkshistorien.
Jelling-monumenterne er et af de tre Verdenskulturarvssteder i Danmark. Men hvorfor er to bunker jord og to gamle runesten umistelige for menneskeheden? Liv Thomsen prøver at samle puslespillet i Jelling, hvor ’Harald gjorde danerne kristne’ – som der står på den store Jellingsten. www.dr.dk/verdensarv. Sendt første gang 06.09.09.

Samme søndag sendes DR Kirken undtagelsesvis på DR2.
/lt