Honninghjerter hjælper fattige piger i ulandene

For hver kage du køber hos Brødkunsten i København, donerer bageren 10 kr. til udsatte piger og kvinder i Afrika og Asien. Det sker i samarbejde med Danmission.Julens honninghjerter behøver ikke kun være godt for ganen.

– Vi skal tænke på andre end os selv – især i denne søde juletid, mener Helle Nielsen. Foto: Christina Lund Villadsen

Køber man dem hos Brødkunsten på Jagtvej i København, gør man samtidig noget godt for udsatte piger og kvinder i Afrika og Asien. For hver solgt kage går der nemlig 10 kroner til fattige og undertrykte pige og kvinder – kaldet Verdens Døtre. Det er organisationen Danmission, som denne jul har særlig fokus på dem.
”Vi skal tænke på andre end os selv – især i denne søde juletid. Det budskab tror jeg også bekommer kunderne. Det er in at støtte en god sag, mens vi bruger penge,” siger butiksindehaver Helle Nielsen fra Brødkunsten.

Sundt for samvittigheden

”Der kommer mange mennesker ind og ud af bagerbutikken hver dag.
Jeg tror, de sætter pris på, at vi ikke kun tænker på at række flest mulige rundstykker over disken, men at vi også tager et socialt ansvar.
Det er sundt for min samvittighed, det er sundt for de mennesker, Danmission støtter, og det er et sundt signal at sende til kunderne.”
Og der er god grund til at hjælpe netop Verdens Døtre. 70 procent af verdens fattige er således piger og kvinder. De har generelt færre rettigheder, får mindre uddannelse, arbejder under dårlige forhold og udsættes i højere grad for vold end drenge og mænd.

Bid mærke i budskabet

”På honninghjerterne sætter vi glansbilleder med Verdens Døtre. Det er en god og sjov gimmick at sætte et klistermærke med et budskab på hjerterne i stedet for de sædvanlige julemænd, som vi har set på i årtier.
Kunderne bider forhåbentlig mærke i, at det er noget nyt. Og så sender vi jo budskabet med hele vejen hjem til kagetallerknen, så det bliver set mange gange,” siger Helle Nielsen.

Piger i skole

Kunderne bider forhåbentlig mærke i budskabet på hjerterne…

Danmission giver en håndsrækning til medmennesker i Asien, Afrika og Mellemøsten, så de selv bliver i stand til at arbejde sig ud af fattigdommen og undertrykkelsen. Det sker bl.a. gennem projekter, som hjælper piger i skole og støtter voldsramte kvinder. Eksempelvis kan en forældreløs pige i Bangladesh komme i skole i et helt år for 300 kroner.
Samarbejdet mellem Brødkunsten og Danmission er et pilotprojekt. Danmission håber, at rigtig mange bagere ud over det ganske land næste år vil være med til at arbejde for bedre vilkår for fattige og undertrykte piger og kvinder.
Eva