Længselsfuld lovsang

”En af de mest betydningsfulde kristne bevægelser i efterkrigstidens USA”. Sådan bliver
ungdomsbevægelsen Jesus Culture kaldt. Og Jesus Culture-bandet har en særlig del i den fortjeneste.Bandet har været en central del af bevægelsen siden begyndelsen i 1999 i Bethel Church, en karismatisk kirke i Californien. Siden er bevægelsens indflydelse vokset, Jesus Culture holder i dag konferencer i og udenfor USA, og millioner har lyttet til musikken alene på YouTube.
’Come Away’ er Jesus Cultures femte og seneste lovsangs-cd. Den udkom for ganske nylig.
Mikrofonerne er fortsat i hænderne på Kim Walker-Smith og Chris Quilala. Og det er svært at forestille sig bedre hænder. Kim Walker-Smith har i sin unikke, kraftfulde stemme en sand gave fra Gud – og begge forsangere har en oprigtig kærlighed til og længel efter Gud, som ikke kan ’fakes’. Den skinner igennem på alle cd’ens 10 numre.
Netop længslen efter Guds nærvær og kraft er det gennemgribende tema på ’Come Away’. Musikken er dybfølt tilbedelse og påkaldelse af Gud. Musikken er mere afdæmpet end tidligere udgivelser, kanterne knap så skarpe, men den passionerede sult og højspændte energi er stadig til stede i musik og tekster.
Det er det længselsfulde hjerte, ikke intellektet, der næres og udfodres af lovsangen på ’Come Away’ . Selvom sangene ofte tager op mod 10 minutter, er teksterne korte, oftest ret simple og med mange gentagelser. Men hvem siger, at tilbedelse behøver mange ord?
Cirka halvdelen af teksterne er Jesus Cultures egne, mens resten er skrevet af kunstnere som fx Misty Edwards og Michael Larson. Sidstnævnte er repræsenteret med sangen ’Freedom Reigns’ – en stærk proklamation af Jesu herredømme – der hurtigt blev én af mine personlige favoritter på cd’en. Men også bandets egne ’You Are My Passion’ og ’Show Me Your Glory’ er værd at fremhæve.
Sammen med cd’en følger også en dvd med koncertoptagelse. Ud over en lækker billedside til alle cd’ens 10 sange indeholder dvd’en også en bonus-sang, lidt ekstramateriale, og lyd i digital surround.
Steffen