KLF efterlyser kristne tv-programmer i julen

Sidste år undersøgte KLF, Kirke og medier, antallet af programmer med kristent indhold på to landsdækkende kanaler i julen. Det kan være svært at finde programmer med kristent indhold på DR og TV2 i julen.

Det er småt med kristent indhold i julekalenderne for børn. På DR2s julekalender for voksne kan man følge Mikael Bertelsen på en åndelig rejse ad den legendariske pilgrimsrute ’O Camiño de Santiago’ – på dansk Jakobsvejen. Foto: DR

Sidste år foretog KLF, Kirke & Medier en undersøgelse af, hvor meget den kristne jul fyldte i medierne. Resultatet viste, at der var tale om så få programmer, at det kan diskuteres, om de to største danske tv-kanaler opfylder kravene i public service-aftalen. Aftalen siger blandt andet, at der skal være programtilbud, som reflekterer mangfoldigheden af kulturinteresser i det danske samfund – bredt og smalt. Netop ved kirkeårets højtider bør det kunne ses, om medievirksomheder som DR og TV 2 opfylder kravene.
KLF, Kirke & Medier opfordrer politikerne til at tilføje et punkt i aftalen om at sikre formidlingen af den kristne kulturarv. KLF håber også, at analysen fra 2009 vil være en øjenåbner, så der i år udbydes flere programmer i julen med kristent indhold.
/lt