Ortodokse må vente på ny kirke ved Ground Zero

Den græsk ortodokse kirke, St. Nicholas’ kirke, i New York blev fuldstændig ødelagt ved terrorangrebet den 11. september 2001.Nu, hvor Ground Zero er ved at blive genopbygget, føler de ortodokse sig overset, og det kan godt være, at de må vente på en ny kirke helt til 2013. Det skyldes en konflikt mellem myndighederne og den græsk ortodokse meninghed. Førstnævnte mener, at kirken skal genopbygges på det samme sted, hvor den gamle kirke lå, men første efter år 2013. Menigheden vil have, at kirken skal ligge i det centrum, der nu er ved at se dagens lys ved Ground Zero. Den græsk ortodokse præst Mark Arey mener, at det er urimeligt, at den eneste kirke, der blev ødelagt ved terrorangrebet, ikke skal genopbygges. St. Nicholas’ kirke blev bygget i 1916.