Ung lovsang fra Soul Survivor

Masser af ungdom og energi på ”Light the Sky”, der er ’soundtracket’ til sidste sommers Soul Survivor-event.
Efter 18 år ’på banen’ er den engelske ungdomsevent Soul Survivor i dag blandt Europas allerstørste af sin slags. I dag samler sommerbegivenheden omkring 30.000 deltagere. Igennem tiden har eventen også fostret nye lovsangsledere som fx Matt Redman, Tim Hughes og Ben Cantelon, der gennem det sidste årti har forsynet kirker med læssevis af lækker lovsang.
Flere af sangene på ”Light the Sky”, som er navnet på optagelsen fra Soul Survivor 2010, er fra disse sangskrivere. Flere af dem synger selv på cd’en – ind imellem sange, der er sunget af mindre kendte lovsangsledere fra en ny generation. Blandt dem findes blandt andre kun 18-årige Tom Field og 16-årige Jamie Rodwell.
I alt 16 sange er der blevet plads til på dobbelt-cd’en, hvoraf de seks sange på cd 2 dog er optaget på festivallen Momentum.
Et af cd’ens highlights er den billedrige kærlighedserklæring ”How He Loves”, der uden tvivl må høre blandt tidens mest populære lovsange. Og fuld forståelse for det. Sangen er skrevet af Mark McMille, siden indspillet af grupper og artister som fx David Crowder Band og Jesus Culture. På ”Light the Sky” er det Beth Croft, der giver sit smukke bud på, hvordan sangen også kan lyde.
Størstedelen af sangene på cd’en er, ligesom ”How He Loves”, cover-numre. Men ”Light the Sky” er ny energi, der gør sangene et (eller mange) genhør værd. På samme måde er variationen mellem de forskellige forsangere også forfriskende.
Der er dog også blevet plads til et par nye sange, blandt andre Tim Hughes’ ”All Glory” og halvdelen af sangen ”Cielo/Saviour King”. Også Chris Tomlin og Matt Redmans sang ”Our God”, fra Chris Tomlins helt nye cd, er med.
”Light the Sky” leverer dermed også et par nye sange til repertoiret af lovsange. Men også de mere eller mindre velkendte sange får et frisk pust på indspilningen, der præges af både entusiasme og indlevelse.
Steffen