På weekend i en anden verden

Åbne Døre inviterer unge til weekendevent i februar. Men vær forberedt: Det bliver en weekend uden luksus – og uden bibelHvordan mærkes livet egentlig, når man bliver forfulgt på grund sin tro?De fleste danskere kan kun gætte på det.
Men i februar inviterer Åbne Døres Unge danske teenagere og unge fra forskellige kristne foreninger og kirkeretninger til at få et indblik i det. Endda til at mærke det på egen krop.
Det sker på eventen Camp P – ’P’ som i Persecution, altså forfølgelse.
– Tanken med aktiviteterne på Camp P er, at de unge i en mild form skal prøve at mærke, hvordan det føles at blive diskrimineret på grund af sin tro. Og hvordan det føles, når man siger, at man ikke er kristen.
Det vil ske på forskellige måder. Mere vil jeg ikke røbe, fortæller en hemmelighedsfuld Maria Skadkær.
Hun er Åbne Døres ungdomssekretær og arrangør af weekendeventen.

Hvad betyder troen?

Maria Stadkær tog jobbet som ungdomssektretør for omkring et år siden, efter at hun havde været af sted som bibelsmugler i Sydamerika. En tur, der for altid forandrede hendes liv.
For nylig besøgte hun så Kina, der også gjorde stort indtryk:
– De kristne i Kina elsker virkelig Jesus og brænder for ham – selvom de ikke ved så meget som ham, fortæller Maria Stadkær.
Det er blandt andet dét, hun håber, at Camp P kan ’smitte’ hende selv og andre danske unge med.
– Vi bliver så let revet med af samfundets kultur, materialisme, osv., som får os til at tænke på så meget andet end Gud. Og så koster troen os heller ikke så meget her. Vi kan få det hele, og så bliver Gud bare en ’ting’ blandt mange, siger hun.
Camp P har til hensigt at udfordre på det område.
– Vi, der er kristne her i Vesten, tænker ikke meget over, hvor meget frihed, vi egentlig har. Eller på hvad troen betyder for os. Campen vil udfordre os til at tænke over det – og over, hvad vi er villige til at gøre for troen, forklarer hun.

Bibler forbudt!

En masse spændende aktiviteter skal hjælpe deltagerne til det og give et indblik i forfulgte kristnes livsvilkår.
Weekenden byder bl.a. på smuglerløb, live-rollespil og gudstjeneste, som den foregår i en undergrundskirke. Og der vil være undervisning og film om livet som forfulgt, lovsang, bøn og hygge.
For at gøre oplevelsen så naturtro som muligt, er bibler forbudt på campen – ligesom i store dele af verden.
– Og så vil der være en masse vidnesbyrd fra hele verden. Dem kan vi lære meget fra. Og hjælpe ved at bede, tilføjer Maria Stadkær.
Ikke underligt, at hun er spændt på, hvordan eventen vil forløbe. Der er trods alt første gang, det finder sted. Men hun håber, at mange af de over 500 unge og ungdomsledere, som hun har været i kontakt med, vil dukke op – og tage flere med.
Camp P er for unge mellem 16 og 28 år og finder sted d. 4.-6. februar 2011 i Holstebro. Læs mere om eventen på www.åbnedøresunge.dk.