Adventsstjernen

Når adventsstjernen bliver hængt op foran kirken og rundt om i den gamle Brødremenighedsby Christiansfeld, så skaber det forventning om, at julen nærmer sig.
Stjernen blev oprindelig konstrueret af en skoleklasse i fysik i Herrnhut i Østtyskland, hvor den også produceres af menigheden i en papirudgave, der kan købes via Lohses forlag og BDM.
Adventsstjernen er en efterligning af morgenstjernen – Venus – der stråler klarere end alle stjerner meget tidligt om morgenen i øst, lige før det gryer. Kort efter følger solopgangen. Om aftenen bliver Venus igen synlig som aftenstjernen i vest.
Både i Bibelens profetier om Messias og i den kristne tradition er morgenstjernen et symbol for, at Jesus kommer – igen. Han skal komme sejrende fra øst mod vest som et lyn hen over himlen for at hente sin brud – menigheden – og dømme folkene.
Henri.