Debat

Abort eller adoptivbarn?

Nogle har udtrykt harme over et lovforslag om, at barnløse par selv skal betale for fertilitetsbehandling, som godt kan løbe op i 200.000 kr. – det samme, som det koster at adoptere fra udlandet.
Men hvorfor så ikke også tillade, at uønsket gravide, der påtænker provokeret abort, foreslåes et lignende beløb for at føde barnet og overlade det til et barnløst par, som inderligt ønsker børn og gerne betaler?
Der skal mindst muligt bureaukrati til, men parret skal sikres anonymitet og størst mulig sikkerhed for, at barnet er sundt og vil falde godt til i sin nye familie.
Af fordele for den gravide er der foruden pengene, at hun nok får bedre samvittighed af at overlade sit barn til andre i stedet for at lade det abortere. Det skal selvfølgelig alt sammen ske på frivillig basis.
Baggrunden for mit forslag er, at der alene i Danmark hvert år foretages abort af 15.000 fostre. Tænk, om nogle kunne reddes til glæde for dem selv og deres adoptivforældre!
Skulle læseren synes, forslaget giver associationer til menneskehandel, så tænk også lige på, hvad du helst selv ville være – en provokeret abort eller et handlet adoptivbarn?
B. Maack, 8752 Østbirk.

Advarsel mod Harry Potter

Martin og Ulla Nissen advarer mod at beskæftige sig med okkulte film og bøger. Den nyeste Harry Potter-film har netop haft premiere.

Vi synes, det er på sin plads at advare mod bøger og film med Harry Potter. Og hvorfor så det?
Fordi det er en helt forkert holdning, der ligger bag. Harry Potter undervises på trolde- og hekseskole for at kunne bekæmpe ondskaben. Men mørkets kræfter kan ikke bekæmpes med andre mørke kræfter.
Det ved de fleste kristne, men alligevel er der også kristne, der er optaget af Harry Potter og endog tillader børnene at se og læse om det. Vi tror, at det er en af Satans strategier for at få folk til at bruge det okkulte. Såkaldt hvid magi er okkult og stammer fra Satan. På samme måde er der mange, der tror, at okkulte healingkræfter er godt, når det tilsyneladende virker. Men kilden er fra Satan og fører mennesker væk fra Gud.
Vi mener, at Harry Potter-film og -bøger er så okkulte, at alle kristne straks burde brænde disse ting – på samme måde, som vi læser i Apostlenes Gerninger, at trolddomsbøger blev brændt.
Jesus Kristus har besejret Satan og dæmonerne. Lad os ikke have fællesskab med ondskabens kræfter.
Ulla og Martin Nissen
Ahornvej 10
6100 Haderslev