JØDEDOMMEN – DEN MEST POPULÆRE RELIGION I USA

Jøderne, der er blandt verdens mest forfulgte folk gennem historien, har nu fået en speciel anerkendelse, idet en undersøgelse i USA har vist, at jødedommen er den mest populære religion i Amerika.Et flertal i en undersøgelse blandt 3000 amerikanere om hvilken religion er den mest populære mener, at det er jødedommen..

Resultatet af undersøgelsen er offentliggjort i en bog med titlen “American Grace: How Religion Divides and Unites Us”, skrevet af de amerikanske sociologer Robert D. Putnam og David E. Campbell.

Det er kommet som en stor overraskelse for mange, at jødedommen står øverst på listen over de populæreste religioner.

I en kommentar til undersøgelsens resultat siger Putnam:

– Vi spurgte alle i denne meningsmåling hvad de følte om katolikker, evangelikere,
jøder, muslimer og mormoner. Den mest attraktive religion var jødedommen, tæt fulgt af katolicismen. For 50 år siden ville dette ikke være sket..

Formålet med bogen var at finde frem til, hvordan religiøsitet påvirker demokrati og forholdet mellem forskellige samfundsgrupper. Bogen viser, at amerikanerne er et dybt religiøst folk, mere end iranerne.

Ifølge Putnam kan amerikanerne have hørt om de uretfærdigheder, der overgik det jødiske folk i fortiden.

– Der var megen antisemitisme i USA i 1930’erne og 1940’erne, siger han, dog mindre end i Europa. I de sidste 70 år har der været en stejl nedgang i antisemitisme i USA – det var først og fremmest afsløringerne om holocaust, som deligitimerede antisemitisme i Amerika og gjorde det sværere at sige antisemitiske ting offentligt. Men man kan også fornemme det i den yngre generation, der er mindre udsat for en antisemitisk virus. . Alle stereotyperne i Amerika – Shylock’erne og Kristus-dræberne – alt det er forsvundet fra den offentligr kultur og siden fra den private.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Putnam giver følgende eksempel: Når enlige på en website leder efter en partner, er de, der sig,er at de er jøder, mere eftertragtede end andre.

Putnam, der selv er gået over til jødedommen, da han giftede sig med en jødisk kvinde, siger, at det ikke så meget er stolthed han føler over undersoegelsens resultat, men mere tilfredshed..

Flere jøder i USA end antaget

Samtidig med offentliggørelsen af denne undersøgelse oplyser et socialforskningsistitut under Brandeis Universitet, at der er flere jøder i USA end oprindelig antaget – 6.5 millioner jøder omfattende de der er det ved religion eller som identificerer sig selv som jøder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dette tal er en 20 procents stigning i antallet af jøder siden 1990.

Tallene er tilvejebragt ved en syntese af data fra over 150 landsomfattende undersoegelser foretaget af den amerikanske regering og andre kilder såvel som fra nationale målings-organisationer.

Ifølge undersøgelsen er 1.27 millioner jøder, der identificerer sig ved deres religion, under 18 års alderen.