Søg glæden

Om at overvinde træthed og blive frisk på ny.
”Glæde er himlens grundtone”, læste jeg i Som dybest brønd. Disse smukke ord kom jeg i tanke om, da jeg hørte Joanita Lubega og det afrikanske gospelkor Church on the Rock for nylig.

Jeg kunne næsten ikke se en pind, for kirken var allerede godt fyldt, da jeg ankom ti minutter inden koncerten startede – og jeg sad på en af de bagerste rækker. Men jeg kunne høre…store stemmer fyldt med kærlig fredfyldt glæde – ikke mindst hver gang korleder Joanita Lubega åbnede munden. Både når hun sang, og når hun talte mellem numrene. Og den lækreste congatromme.

Egentlig var jeg alt for træt til at tage til den koncert. Men så ville både min søn og far gerne med – og selvfølgelig skulle vi afsted, når jeg sådan kunne rive junior væk fra computeren for at høre gospel en lørdag eftermiddag. Sofaen og fjernsynet var udkonkurreret. Det fortrød jeg bestemt ikke.
For jeg var ikke spor træt bagefter. Som altid blev jeg fyldt med energi ved at synge gospel – der var heldigvis et par af de kendte numre, som alle blev opfordret til at synge med på.
Bagefter, da vi kom hjem fra koncerten, orkede jeg ikke sofaen og fjernsynet, selvom det var længe siden, vi havde hygget os sammen. Min søn gad heller ikke computeren, så vi tog ud på besøg…

Det var lidt ligesom de søndage, hvor jeg mest af alt har lyst til at blive liggende i min seng og læse en god bog hele dagen på grund af udmattelse, og så alligevel står op og tager i kirke…ofte er det netop de dage, hvor jeg får mest med hjem.

Glæden bærer livet. Løfter os og giver energi. På de mest uventede tidspunkter.