Samlekort gjorde nonner rige

En gave fra himlen! Sådan kalder en gruppe nonner i USA det baseballkort, som de for nylig solgte på auktion. Og begejstringen er forståelig. Kortet indbragte tæt ved 1,5 millioner kroner.
Samlebilledet var en arv fra en bror til en af nonnerne og forstillede den legendariske baseball-spiller Honus Wagner. Kortet lå i brorens bankboks sammen med en lille note om, at kortet måske en dag ville blive værdifuldt.
Nonnerne i den katolske kirke School Sisters of Notre Dame i Baltimore havde dog ingen anelse om hvor værdifuldt.
262.000 dollars lød det sidste bud, inden auktionarius afsluttede auktionen – en svimlende pris for et slidt stykke karton.
Men samlekortets høje værdi skyldes dets alder og sjældenhed. Kortet blev produceret mellem 1909 og 1911 og er sjældent, fordi det aldrig blev udgivet. Bag samlekortene stod nemlig en cigaretproducent, og Honus Wagner nægtede at medvirke i en tobaksreklame.
Derfor eksisterer der kun omkring 60 eksemplarer af Honus Wagner-kortet. Det gør kortet til verdens mest eftertragtede baseball-kort og presser priserne i vejret. Gennem årene er et næsten fejlfrit kort blevet solgt for omkring 15 millioner kroner.
Men nonnerne i Baltimore er mere end taknemmelige for, hvad deres kort gav.
– Vi udfører Guds arbejde, så vi ved, at det er en gave fra himlen, siger Søster Virginia og afslører, at pengene skal anvendes til søstrenes hjælpearbejde i Nordamerika, Latinamerika og Afrika.
/sf