Én fejl og du er færdig!

En ung mand myrder en anden mand. Dømmes for sin handling. Afsoner sin dom. Opdager Gud. Afsoner fortsat sin dom. Løslades. Dræbes af 27 skud i hovedet.Det er den barske virkelighed for nogle.

Ved et besøg i ungdomsfængslet i hovedstaden i Honduras møder vi to unge fyre på 15 og 17 år, som begge er involveret i bandemiljøet. Den ene har begået mord, den anden mordforsøg. De har begge omvendt sig og er nu troende.

Drengene ved, at deres fremtid er usikker. Deres skæbne ligger i Guds hænder, men for nu er de tilfredse med at være i fængsel, fordi det giver dem tryghed og mulighed for at udforske deres tro.

De fortæller os, at der er én vej ud af bandemiljøet, hvor man kan slippe med livet i behold. Banderne har nemlig respekt for, at man vælger at leve et kristent liv.

Men får ens gamle bande at vide, at den omvendte person på nogen måde begår en fejl (altså ikke lever op til sin omvendelse, red.) i løbet af et år, kan man være sikker på, at det er slut. En fejl som at forsømme en af de 3-4 gudstjenester om ugen, ikke at bære sin bibel, når man er hjemmefra, drikke alkohol eller dyrke sex som ugift – så er du færdig – og det er så sikkert som amen i kirken.

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at Gud på en gang er magtfuld og magtesløs. På den ene side er Gud stærk og så respekteret, at der tillades en vej ud af bandemiljøet ved blot at tro. På den anden side betyder åbenbart Gud ingenting for dem, hvis man ikke respekterer bandernes regler.
Hvem er så mest magtfuld i deres liv?
Af Amalie Kyndesen
Udsendt som volontør af Impact