Nye takter fra Tomlin

På albummet ”And If Our God is For Us…” høres nye takter og toner fra en eksperimenterende Chris Tomlin. Men ikke nok til at snyde kendere.
Time Magazine har kaldt lovsangeren Chris Tomlin ”den kunster, hvis sange oftest bliver sunget overalt”. Og det er da også svært at komme i tanke om ret mange kunstnere, hvis sange på samme måde bliver sunget søndag efter søndag i de danske kirkers mere tidssvarende typer af gudstjenester. Hvem har ikke sunget med på sange som ”How Great is Our God”, ”Hans nåde varer for evigt’ eller ”God of This City”?
Med albummet ”And If Our God Is For Us…” leverer 38-årige Chris Tomlin 11 nye sange til brug under andagten, morgenbrusebadet og til fornyelse af lovsangsgruppens repertoire.
Som noget nyt har Chris Tomlin produceret albummet i sit hjemmestudie i Atlanta. I flere af sangene har han allieret sig med kompetente tekstforfattere som fx Matt Redman, Reuben Morgen og – som noget nyt – med Jason Ingram.
Disse små eksperimenter hører man i tekster, i lyden og i rytmerne. Som i nummeret ”Our God”, hvor et strygerorkester og et simpelt omkvæd skaber en kraftfuld slagsang, som skiller sig ud fra Chris Tomlins almindelige stil. Adskillige lovsangere har allerede lånt og indspillet sangen. Efter min mening er det cd’ens bedste nummer, sammen med den lidt mere typiske ”I Will Follow”. Her proklamerer Chris Tomlin bl.a. modigt ”Who you love, I’ll love / How you serve, I’ll serve”.
Trods små fornyelser er albummet ikke væsentlig forskellig fra tidligere udgivelser. Det er som sædvanlig catchy pop-rock, oftest upbeat og altid opløftende. Musikalsk set er der ikke tale om stor kunst, men Chris Tomlins musik har den værdifulde kvalitet både at kunne spille med et helt orkester og på en enlig guitar – og stadig være lige rørende og kraftfuld.
En af Chris Tomlins største styrker har altid været teksterne. Det nyeste album er ingen undtagelse. Teksterne er som altid Gud-centrerede og dybt funderéde i Bibelen. Det er stærke tilbedelsestekster om en stærk Gud og ophøjelse af Guds trofasthed, storhed og hans Søn. Og det er vel, når alt kommer til alt, det vigtigste kendetegn på god lovsang.
Steffen