Vanskeligere at være abortmodstander i USA

Både kristne sygeplejersker og sygeplejeelever må kæmpe for deres lovmæssige ret til ikke at medvirke ved abort.En amerikansk kristen sygeplejeelev har for nylig sendt en klage til sundhedsvæsenet. Klagen lyder på, at Vanderbilt-Universitet, som hun gerne vil optages på, i sin indmeldelsesformular skriver, at sygeplejestuderende må acceptere at medvirke ved abort.

Cathy Cenzon-DeCarlo, sygeplejerske i New York, som blev tvunget til at medvirke ved abort.

En kristen sygeplejerske, Cathy Cenzon-DeCarlo, er et andet eksempel på samme problematik. Hun har nu sagsøgt hospitalet Mt. Sion i New York, efter at være blevet tvunget til at medvirke ved sen-abort, selvom det ikke var en nødsituation.

Obama ville fjerne lov

Under den tidligere præsident Bush, som var abortmodstander, blev der vedtaget en lov, som tillader sundhedspersonale at sige nej til at medvirke ved procedurer, som strider mod deres samvittighed.
Præsident Obama forsøgte i 2009 forgæves at omstøde denne lov med begrundelsen, at samvittighedsloven for abortmodstandere ”ville begrænse adgangen til patientpleje” (for abortsøgende, red.) og at (disse, red.) mennesker i udkantområder ”kunne blive nægtet behandling”, som det hed i Sundhedsministeriet.

Dr. Peggy Harthorn, formanden for Heartbeat International, en international forening mod abort, opponerede:
– Det er forkert af den amerikanske regering at ville fordømme og forkaste læger, som følger den Hippokratiske erklæring om ”aldrig at skade” (det internationale lægeløfte, red.)

Vælg noget andet

Det er på baggrund af samvittighedsloven, at den kristne Alliance Defense Fund, ADF, (en organisation, som giver retshjælp og forsvarer kristne ang. samvittighedsspørgsmål, for nylig over for Sundhedsministeriet) har fremsat en borgerrettighedsklage over Vanderbilts abortpolitik for sygeplejestuderende. Her foreslår universitetet, at man vælger en anden studieretning end sygeplejestudiet, hvis man ikke ønsker at medvirke ved abort.
Advokaten Matt Bowman fra ADF udtaler til Christian Post, at kristne og andre fortalere for retten til liv i sundhedssektoren ikke bør ikke tvinges til at deltage i abort for at kunne opfylde de krav, professionen stiller. Han udtaler:
– Den føderale lov siger rent ud, at institutioner, der modtager statsstøtte ikke kan kræve, at sundhedspersonale handler mod deres samvittighed, understreger Bowman.