Idéer til det fælles åndelige liv

Lektion 40Lev efter de to følgende principper, så har du fundet hemmeligheden bag kristen vækst:
– Skal man vokse åndeligt, må man først knæle.
– Den kristne, som tager det let med bibellæsningen, tager det let med kristenlivet.

Bøn og bibellæsning sætter sit præg på et menneske for tid og evighed. At bede er at forholde sig til universets Gud; at glæde sig over fællesskabet med ham. At læse i Bibelen er at give plads for Guds tidløse Ord, så det kan tale nyt og forfriskende til os, som det har gjort til mennesker gennem tusinder af år.
Bibelen er lige så aktuel som dagens avis. En har sagt: ”Jeg har læst mange bøger, men Bibelen har læst mig.”
At forsømme at læse Bibelen er at købe en bil og kaste manualen væk. Bilen kan havne på værksted meget oftere, end den burde. På samme måde kan ægteskabet blive truet, så man har brug for rådgivning eller ender med at blive skilt, fordi vi ikke tager imod visdommen fra ham, som har skabt ægteskabet.
Hvis det åndelige liv er noget nyt for dig, bør du tænke over følgende:

Begynd bibellæsningen med en let forståelig oversættelse.
Læs dagligt et kapitel fra Johannesevangeliet. Læs desuden skiftevist en af Salmerne fra Bibelen og et stykke fra Ordsprogenes Bog hver dag.
Forvent, at Gud vil tale til dig, mens du læser. Fortæl ham dét, som bekymrer dig.
Tag imod Guds retledning og korrektion.

Det er lige så dumt at negligere Bibelen som at negligere bønnen.
Medicinvidenskaben har dokumenteret betydningen af bøn så stærkt, at Dr. Larry Dossy skriver: ”Læger, som ikke beder for deres patienter, gør sig skyldige i fejlbehandling. Eksperimenter har vist, at bøn på en positiv måde har påvirket blodtryk, sårheling, hjertebesvær, hovedpine og ængstelse hos mennesker. De, der har bedt for familiemedlemmer eller venner, har også været i stand til at fremme bedringsprocessen.Man er ikke afhængig af, om den, som beder, er til stede eller langt borte…
Ingenting synes at kunne stoppe eller blokere bøn.” (Larry Dossy, M.D.: Healing Words: The Power of Prayer and the Practice of Medicine)
Den magt, som er at finde i bøn og bibellæsning, dokumenteres også i millioner af kristnes liv. Men hvordan skal man så glæde sig over disse åndelige discipliner; for sig selv eller som par?
De fleste kristne finder det lettere at udvikle et personligt andagtsliv end at etablere et med ægtefællen. Men det kan være modsat for dig! Selvom det at bede sammen er noget vidunderligt intimt, er der mange modne kristne, som ikke kommer helt til rette med det. Hvordan bør du begynde med din personlige andagtsstund? Du kan finde hjælp i et af følgende seks forslag:

1. Prøv med en fem minutters daglig andagtsstund, og fortsæt i to måneder. Hvis denne vane beriger dit liv og ægteskab, så begynd med en længere stund med Gud.
2. Tænk over, om du skulle læse og bede om morgenen. Du kan ikke begynde dagen på en bedre måde end ved at være sammen med ham. Det er også godt at bruge tid med Gud om aftenen. Uanset hvad du vælger, så vær tro mod dit forsæt.
3. Læs et kapitel i Johannesevangeliet; en bog, som viser dig Guds kærlighed i hans Søn, Jesus Kristus.
4. Efter at du har læst, skal du tage dig tid til at lytte til det, Gud ønsker at sige dig.
5. Bed med lovprisning, bekendelse, taksigelse og forbøn. Pris Gud for hans godhed; bekend dine synder; tak ham for alt, hvad han har gjort for dig; læg dine behov frem for ham, og bed om helbredelse og hjælp til andre mennesker.
6. Du foretrækker måske at bruge en andagtsbog. Der er mange forskellige i handelen.

Hvis du gerne vil begynde at have andagtsstunder sammen med ægtefællen, så prøv et eller flere af følgende otte forslag:

1. Hold hinanden i hånden, og tak Gud for hans velsignelse i dag, efter at I har slukket lyset.
2. Bed korte bønner om beskyttelse for hvert familiemedlem til frokost.
3. Lær det samme bibelvers udenad hver uge, og tal med hinanden om, hvad det betyder for jer.
4. Bed Fadervor sammen hver morgen.
5. Tag en kop kaffe eller te, når I vågner; læs i Bibelen hver for sig; bed hver for sig; og bed så sammen for familiemedlemmer.
6. Tal om åndelige ting under aftensmaden, og lad hvert familiemedlem fortælle om dagens største velsignelse.
7. Lyt til en cd med kristen undervisning, og tal om det.
8. Når I kører, så sluk for radioen og bed for de største problemer i familien.

Opgaver

Tal om følgende spørgsmål:


Artiklen fortsætter efter annoncen:• Hvad har bønnen betydet for dig i dit liv indtil nu? Hvad med Bibelen? Har denne uges lektion ændret din tankegang på nogen måde. Hvis ja, på hvilken måde?
• Har du et personligt forhold til Jesus Kristus? Hvis du ønsker at blive et Guds barn, så bed denne enkle bøn: ”Herre Jesus, jeg trænger til dig. Jeg tror, at du døde for mig, og jeg tager imod dig som min frelser og Herre. Tak for, at du tilgiver mig min synd og giver mig evigt liv sammen med dig. Amen.”
• Hvilke to af de otte forslag om at vokse sammen åndeligt, vil du helst praktisere sammen med din ægtefælle? Hvorfor?

Ugens udfordring

Vælg en af måderne at vokse sammen åndeligt, og begynd i dag!