Lam og stum mand rejste sig og talte

Udfordringens film-evangelist Ezekiel Bere fra Cameroun oplever Guds kraft udfolde sig.
– Vi roede 18 km over søen i en udhulet træstamme for at komme frem til en landsby, hvor vi vidste, at menneskene var meget formørkede og bundne af Djævelen, fortæller Ezekiel Bere.

Ezekiel Bere sammen med Udfordringens redaktør Henri Nissen.

– Da min ven Asaf og jeg kom til landsbyen, viste vi dem først Jesus-filmen om aftenen. Dagen efter gik vi rundt og besøgte dem, der havde vist interesse for budskabet.
Den første person, vi kom hen til, var en mand, som ikke havde kunnet gå på sine ben de sidste fem år. Han kunne heller ikke tale mere, fortæller Ezekiel og antyder, at manden var under dæmonisk indflydelse.
Men da de to unge evangelister kom til mandens hus, behøvede de ikke engang at bede for manden. Han rejste sig op og begyndte at tale – efter fem år.
– Gud var så stærkt til stede. Vi oplevede flere andre, som blev befriet og helbredt ved Guds kraft, fortæller Ezekiel og nævner også et ægtepar, hvor hustruen var syg.
– Da vi bad for hende, viste Helligånden os grunden til problemet. Ægteparret var kristne, men for nogle år siden var der kommet noget imellem dem. Det blev værre og værre, og til sidst var konen også blevet syg. Men da de hørte evangeliet, og vi bad for familien, forsonede ægteparret sig, og hustruen blev rask.

Film i bushen

Ezekiel er en af Udfordringens film-evangelister. Han lever af at dyrke sin lille mark og bor hos sine forældre i et lille rum sammen med sin kone og to små børn. Selv om rummet er lille, har Ezekiel også fået plads til sin dyrebare film-fremviser, som han har fået af Udfordringen sammen med en generator, så han kan lave strøm ude i bushen.
Og fra en lille dvd-afspiller viser han film på et stort lærred om Jesus, eller andre kristne film. Bagefter opfordrer han tilskuerne til at reagere på budskabet ved at tage imod Jesus. Han samler de mennesker, som ønsker forbøn, og beder sammen med dem.
Næste morgen mødes de igen og taler om, hvordan de kan bevare troen og leve i tro og efterfølgelse af Jesus.
Ezekiel fører nøje statistik, og det handler om flere hundrede, der på denne måde får begyndt at tro – eller vender tilbage til sandheden.

Ikke nok med kirken

Med årene har Ezekiel opdaget, at det ikke er nok at prædike i kirkerne. På den måde når evangeliet ikke videre. Og menighederne falder i søvn af alle de gode ord. Og lidt efter lidt begynder de at leve som alle andre – og gå på kompromis. De går glip af det nye liv og er dårlige vidnesbyrd for deres naboer og børn.
– Ordene må omsættes i omvendelse og et nyt liv. Der må handling til. Opgør med synd. Gudsfrygt. De kristne må i gang med evangelisation, siger Ezekiel, som er uddannet kateket (mini-præst) i kirken, men langt hellere vil ud og missionere og konfrontere mørkets magt og sætte mennesker fri med evangeliets kraft. Og det virker, selv om der jævnligt er problemer:

Røg fra dvd-afspiller

– Engang, hvor jeg lige var begyndt at vise filmen, begyndte det at ryge ud af dvd-afspilleren. Jeg tror, det var generatoren, der var forkert indstillet. Ledningerne blev også afsvedet. Jeg måtte pakke sammen og tage hjem. Da jeg havde gennemtænkt det hele, sagde jeg til Jesus: ”Hvis du vil have, at jeg skal fortsætte med at vise film om dig, så må du sørge for, at dvd-afspilleren virker.”
Jeg afprøvede udstyret igen, og alt fungerede igen. Jeg tog igen ud til stedet og viste filmen, og der var ingen problemer efter bønnen. Det er vigtigt, vi forbereder alt i bøn, for der er altid modstand, konstaterer Ezekiel. Også personligt har han oplevet meget besvær:

Rishøsten skyllede væk

For halvandet år siden gav vi ham en mark, så han kunne forsørge sin familie bedre. Ezekiel valgte at købe en mark langt hjemmefra – men lige ved siden af floden, så der var vand nok. Han plantede ris og havde store planer, men netop i år regnede det usædvanligt meget – måske på grund af global opvarmning – og floden gik over sine bredder og ødelagde fuldstændig rishøsten.
– Men jeg plantede også majs, og det er det, vi nu lever af. Jeg havde håbet at have noget at sælge, men måske bliver næste sæson bedre, siger den energiske unge film-evangelist.

PS: Læsere, der ønsker at støtte Udfordringens radio- og film-evangelister, kan indsætte et beløb på Missionsfondens konto for radio-mission i Afrika. Mærk gaven: 5984 Radio-mission i Afrika. Indsættes på giro (+01) 613-9450 – eller via netbank – konto nr. 9570 0006 139450.


Artiklen fortsætter efter annoncen: