Malavi-kirker vil mægle

Joyce Banda og Bingu wa Mutharika under valgkampen, mens de stadig kunne enes.

Malavis Kirkeråd ønsker at skabe forsoning mellem landets præsident Bingu wa Mutharika og den kvindelige vice-præsident Joyce Banda. Mutharika og andre fra hans parti har beskyldt Banda for at gå efter præsidentembedet i 2014 og er sammen med statsstøttede radio- og tv-stationer kommet med sexistiske angreb på hende.
Banda, som i 2009 blev den første kvindelige vice-præsident i landet, blev i december 2010 smidt ud af regeringspartiet, Det Demokratiske Progressive Parti (DPP), beskyldt for at gå efter præsident-posten.
Kirkerne mener, at striden mellem de to truer demokratiseringen i Malawi og ønsker derfor at mægle. Lederen af Malawis Kirkeråd, biskop Joseph Bvumbwe, har for nylig udtalt: ”…vi har brug for at forstå, hvori uenighederne består, fordi vi kun taler på lang afstand af hinanden. Den proces er lang, men efter den proces vil vi forsøge at tale med begge parter. Vi ønsker at finde en måde at bringe dem sammen på”. ENI