Syv gode råd som forener jer

Lektion 42Vi ser på ægtefæller, som virker intime, når de taler med hinanden, og fornemmer, at de er tæt knyttet. Dette er noget, vi alle ønsker. Vi ønsker at blive knyttet så stærkt til vores ægtefælle, at vi smelter sammen for aldrig at skulle skilles fra hinanden. Hvad kan vi gøre for at være forenet gennem hele livet? Tænk over følgende:

1. Vær til stede. Uanset hvad du måtte ofre, så vær der, når den anden taler i en offentlig forsamling, er med i et dramastykke, i en idrætskonkurrence, synger solo, læser et digt osv. ”Magten i nærværet” opleves endnu stærkere, når man må aflyse noget for at være til stede. Når jeres øjne mødes i forsamlingen, føler du kærlighedens bånd, som knytter jer tæt sammen.

2. Ignorér ”hold dig væk”-tegn. Når din ægtefælle er rastløs, irritabel, småsur eller nedtrykt, og du overser de mindre behagelige bemærkninger og går ind i denne triste verden for at sidde tavs ved en sengekant, give hånden et klap, omfavne eller hviske en opmuntring, er det en opbygning af kærligheden.. Selv når den deprimerede ægtefælle siger, at du ikke skal blande dig i det, er du der i bedrøvelsen, men ikke for at give råd.

3. Bed. Når ægtefællen står i en af livets mange køer (måske venter på en fyring eller ansættelse; på at en ansøgning eller et tilbud skal blive accepteret eller afslået; på om en prøve er negativ eller positiv osv.), så grib hans/hendes hånd, og hvisk en bøn: ”Far, lad det være gode nyheder, når de ringer.” Bøn har magt til at knytte os sammen; til at forene os i en enhed skabt af Gud. Bønnens bånd er stærkere end den stress, du får ved at høre på en, som udtrykker hjertets smerte.

4. Gå med den anden. En af jer elsker countrymusik; den anden hader det. Den ene synes, det er dejligt med opera, den anden synes, det er forfærdelig kedeligt. Den ene elsker stemningen på en racerbane; den anden kan ikke klare larmen. Men når du ser din ægtefælle ind i øjnene, smiler og siger: ”Jeg tager med dig i aften!” bliver jeres enhed stærkere.

5. Gå ind i den andens verden. Det betyder meget, at du finder en måde at gå ind i ægtefællens hverdagsverden på og lærer mere om, hvordan hendes/hans daglige liv er. Stolthed, sympati, forståelse og omsorg kan udtrykkes ved et besøg på den andens arbejdsplads (hvis det er muligt).

6. Læs højt. En fin måde at blive knyttet sammen, inden man skal sove, er at læse en salme fra Bibelen, eller, som foreslået i lektion 29, et kapitel fra Højsangen.

7. Vend tilbage til mønstret fra dengang, da I fulgtes ad. Husker du, hvor lykkelige I var for at være sammen? Hvad gjorde I sammen? Det betød dengang ikke noget, om en af jer hadede opera eller fodbold. Det eneste, som betød noget, var, at I fik mulighed for at være sammen.
Det er vigtigt at fokusere mere på vores forhold; den tid vi kan være sammen, glæden over at være sammen. Walter Wangerin Jr. (i : As for Me) siger: ”Der er tre komplette væsener i et ægteskab: Du, din ægtefælle, og forholdet mellem jer som er… som et barn, I begge tager jer af. I er medarbejdere, som er indstillet på at drage omsorg for et tredje liv mellem jer.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Opgaver

1. Nævn tre af de syv punkter, som du synes er vigtige. (Du kan også vælge et som ikke står på listen.) Hvorfor?
2. Hvis I begge tænker tilbage på den tid, hvor I fulgtes ad – hvad holdt I af at gøre sammen? Tal om svarene.
3. Hvad vil du helst gøre sammen med din ægtefælle?

Ugens udfordring:

Planlæg en aktivitet sammen, som I engang havde stor glæde af, men som er blevet forsømt på det sidste.
Af Bobbie og Myron Yagel