Flere fine fri- og ind- spark for de unge

Fornøjelig, flot og udfordrende opfølger til Nicolaj Wibes ”30 spark i den rigtige retning”.Det er ikke godt at lære en gammel hund nye kunster, siger ordsproget formanende. Denne pegefinger lever Nicolaj Wibe overordentlig godt op til i denne fornøjelige, ungdoms-relaterede bog, der er sat flot og udfordrende op.
Her præsenteres nemlig ingen ”nye kunster”, derimod klare kristne pointer, der nok er gammelkendte, men alligevel ikke kan fremhæves for tit.
I 2008 udgav Nicolaj Wibe bogen 30 spark i den rigtige retning, og dette er den uofficielle opfølger. Også her taler forfatteren om vigtigheden af at vælge ”den rigtige retning”; bogen består af små korte artikler eller tankevækkere om vigtige emner som at sige tak, at sætte grænser, om at tage vare på hinanden, om skabelse contra udvikling, om glæde, venskab, smerte og om Guds nærhed.
Og så må det lige være på sin plads at fremdrage et virkelig godt tænkt afsnit, hvor forfatteren fortæller om den vildbasse, kirkefaderen Augustin var som ung, og den ændring, han oplevede i sit liv, da han begyndte at læse i Bibelen. Med dette mesterlige greb gør Wibe en af den kristne bekendelseslitteraturs største klassikere relevant for dagens kristne ungdom. Derfor lidt ærgerligt, at han i farten ikke lige får nævnt titlen. Det kan nås i 2. udgave!
Bogen kan minde lidt om Kristina Reftels bøger, der er blevet meget populære, både her og hinsidan. Nicolaj Wibes bog må også gerne blive populær. Det fortjener den.

Nicolaj Wibe:
Lær af hunden
og andre småsyrede indfald, udfald og udfordringer
64 sider • 100 kr.
LogosMedia / ELM Forlag