God sex handler ikke kun om dig

Lektion 49Som kristne må vi tage os i agt for Playboy-mentaliteten i sekulære film, skuespil og romaner, der idealiserer seksuel manipulation.
Filosofien går ud på, at sex blot er noget sjovt, man kan give sig til. Man kan benytte sig af enhver tilgængelig krop, gøre det så ofte, man vil, og på den måde, man bedst kan lide det. ”Tilfredsstil mig – lige nu!” det er, hvad ”sjov sex” går ud på.
Det er et problem, at det, som kan være sjovt for én, kan være en plage for en anden. En manipulerende mand kan kræve, at hans hustru skal give ham en form for sex, som hun ikke bryder sig om; at hun taber sig, så hendes krop bliver mere tiltrækkende i hans øjne eller holder op med at beklage sig og giver ham sex, så tit han ønsker det.

Manipuleret til tomhed

En manipulerende hustru kan love manden mere sex som belønning for, at han vil bruge mindre tid på golf.
Når hun bliver opfordret til sex, kan hun begynde at angribe mandens manglende sans for romantik som et forsvar for, at hun ikke vil. Hun kan bruge træthed som en undskyldning, og hun kan hævde, at hun ville være mere parat til sex, hvis manden ville betale for rengøringshjælp.
At manipulere for at opnå det, vi ønsker, er en genvej til en følelse af tomhed. Efter at vi har brugt et andet menneske til vores egen tilfredsstillelse, vil den rare seksuelle følelse ikke vare længe.
I Powels bog Why Am I Afraid to Love? udtrykkes det sådan: ”Vi prøver at manipulere folk til at elske os. Vi ved, at vi ikke længere er så ensomme, hvis nogen elsker os. Vi ved, at vi har brug for at føle os elsket. Paradokset er: Hvis vi søger at udfylde tomrummet, finder vi ingen lettelse men et dybere tomrum.”
Hvad sker der, hvis vores manipulation ikke lykkes? Manipulation er en ensrettet vej til frustration og vrede. Men der findes en anden mulighed.
Hvis manipulerende sex gør os frustrerede og vrede, er alternativet ifølge forfatteren Larry Crabb (i The Marriage Builder) at ” gå fra at manipulere din ægtefælle til at tilfredsstille dine behov til at vise omsorg for ægtefællens behov.”
Det modsatte af at manipulere en krop er at drage omsorg for et andet menneske, mens man har sex – dvs. ikke blot at være opmærksom på ægtefællens krop, men også på hendes eller hans ånd og sjæl. ”Jeg bliver kun seksuelt tilfredsstillet, når jeg tilfredsstiller dig!”
Ægteskabet er som en tjeneste i kærlighed. Jeg spørger ikke om, hvad jeg kan opnå hos dig, men hvordan jeg sammen med dig bedst kan opnå dejlig lidenskab, intimitet og glæde over ægteskabets enhed.
Hvis vi havde det tjenende mål, ville vi kun virkeligt blive tilfredsstillet, når den anden bliver tilfredsstillet i sjælen såvel som i kroppen.

Opgaver

Stil hinanden de følgende spørgsmål. De kan åbne nye sider til forståelse af det seksuelle forhold:

Blokerer irritation, angst eller skyld nogensinde din seksuelle glæde? Forklar.
Føler du dig nogensinde manipuleret af mig til at opfylde mit seksuelle begær? Forklar det, hvis det er sådan.

Advarsel: Den ”lyttende ægtefælle” må huske, at man deler følelser, ikke fakta. Det er ikke det rette tidspunkt at kritisere din ægtefælle på.
Tal sammen om, hvordan I kan opstille et mål for at vise omsorg for hinandens seksuelle behov i stedet for at tænke på hver jeres behov.
Lav hver for sig den følgende øvelse: Hvis du skulle planlægge en perfekt aften med seksuel intimitet sammen med din ægtefælle – hvilke ti ting ville du så inkludere i dette? Skriv ti detaljer om, hvordan du gerne ville forberede dig; fx hvad du vil have på; om du skal være helt nøgen; duft, forspil, tid, sted, stillinger, efterspil osv.
Du har lige lavet dit eget sexkort! Del det med din ægtefælle og bed hende/ham om at stille spørgsmål. Byt kort, så I begge har en påmindelse om, hvad den anden kan lide. Advarsel: kortet må aldrig bruges til at manipulere med!

Ugens udfordring

Tænk på og bed om at kunne skifte fokus fra selvtilfredsstillelse til snarere at opfylde ægtefællens behov.