Grisefælden

En prædiken til akoletstammen i Papua Ny Guinea
Adam og Julia Martin er udsendt som missionærer til stammefolket Akolet på Papua Ny Guinea. Blandt dette unåede folkeslag foregik den følgende undervisning.

Kvinde fra Ny Guinea med en tamgris.
En kæmpende gris

– Forestil jer, at en tam gris vandrer ud i junglen og bliver fanget i en grisefælde. Den kæmper og kæmper og tænker, at den selv kan klare at slippe løs. Så finder ejeren den i junglen. Vil ejeren redde grisen, mens den stadig kæmper? spurgte Adam de forsamlede fra Akoletfolket.
– Selvfølgelig ikke, var alle enige om.
– Det er rigtigt. Ejeren vil vente, indtil grisen er udmattet og ikke længere kan kæmpe. Så vil han løse grisen og tage den tilbage til landsbyen.
Sådan er det med Gud og loven (Bibelens lov). Gud gav os disse bud, så vi ville indse, hvor håbløst det er for os at gøre os selv perfekte fra Hans perspektiv. Når vi indser det, stopper vi med at kæmpe, og så er vi parate til hans måde at redde os på. Og den redningsmand er ham, som Gud allerede fra Edens have lovede at sende os.