Rig og dekadent bankmand fandt det han længtes efter

George El Khoury havde rigdom, magt og elskerinder i massevis. Men først da han mødte Jesus, gav livet mening. Den 80-årige mand prædiker nu over hele verden, og Gud gør store mirakler. I denne weekend er han i Danmark.Grundlægger af og bestyrelsesformand for to banker i London og en i Beirut. Grundlægger af og direktør for en bank i Houston, Texas i USA. Formand i alverdens bankkomiteer og -organisationer fra Schweiz til Libanon. Modtager af to æresmedaljer i Frankrig. George El Khoury er bestemt ikke en hr. Hvem-som-helst.

George El Khoury rejser i dag rundt i hele verden. Han brænder for, at mennesker skal finde den mening, han selv har fundet i Jesus. Gud gør mange mirakler på hans møder.

Denne bankmand, George El Khoury, er i Danmark i øjeblikket, hvor han i kommende weekend slutter sin turné af med møder i København. For midt i al succesen tog hans liv en overraskende drejning.

Afskyede fattigdommen

Først skal vi tilbage til begyndelsen, hvor denne stenrige bankmand voksede op under beskedne kår i Libanon. Hvis hans dygtighed og stræbsomhed i skolen ikke havde skaffet ham et legat, havde han måttet forlade skolen pga. fattigdom. En fattigdom, som han afskyede. Som ung voksen gav han sig til at arbejde sig opad fra et elevjob i banken. Selvom han fik kone og børn, ville han bare videre frem og opgav snart tiden med dem for at arbejde sig højt op i det europæiske bankhierarki.

Et liv i luksus

Og snart gik det, som han havde drømt om. Med luksusresidenser i London, Paris og New York og en elskerinde til hver dag i ugen levede George El Khoury et liv, mange mænd ville drømme om. Med magt, penge og masser af kvinder. Selv betydningsfulde mænd måtte stå i kø for at få minutter af hans tid. Han fløj ofte med concorde på 24 timers besøg til New York, hvor en af hans utallige elskerinder holdt til, og andre mennesker måtte indrette sig efter ham.
Hans Londonresidens lå ned til Themsen, og her opholdt han sig primært. Efter i årevis kun at have haft kontakt med sine børn ved at sende økonomiske bidrag til deres underhold og gennem månedlige telefonsamtaler, meldte hans 24-årige søn Walid pludselig sin ankomst i London. Her fik han lov til at danse fuldstændig efter Georges pibe, og det krævede ydmyghed. Om morgenen skulle han være helt tavs, og George låste ham jævnligt inde på hans værelse, når han havde elskerinder på besøg. Walid fandt sig dog i det hele og var endda en god lytter til Georges mange livsberetninger.

George var ubehøvlet

Men en dag ændrede det sig. Walid var blevet kristen og ville ikke længere høre sjove historier om sin fars vellevned, men begyndte i stedet at snakke med ham om Jesus.
George var ikke sådan at stikke i, og mange gange måtte Walid gå midt i samtalen, fordi George var ubehøvlet og skar ham af, når de talte om troen. Der skulle mere end en diskussion til at rykke Georges syn på verden.
En nat havde Walid en drøm. Han så et skib, som sejlede hurtigt hen af en flod med en masse mennesker om bord. En af dem var hans far. Han kiggede, hvor floden endte, og så, at den sluttede med et vandfald direkte ned i Helvede. Men alle menneskerne på båden festede og virkede fuldstændig uvidende om, hvor deres tur ville slutte. Det fik sønnen til at råbe til Gud for sin fars frelse, som han aldrig havde råbt før.

Et mirakel

Et par uger efter fik han en særlig anledning. George var kommet i problemer, fordi han havde haft en affære med en kvinde i en særlig position, og nu ville en mand offentligøre bevismateriale om det til pressen. George kunne slet ikke klare tanken om, at han skulle ydmyges på den måde, og ringede til Walid midt om natten.
Walid spurgte, om George ville være villig til at give sit liv til Jesus og stoppe med at have elskerinder, hvis Gud løste denne situation. Meget tvivlende gik George med på den aftale, hvorefter Walid begyndte at bede:
– Himmelske fader. Du hørte min far. Jeg ber i Jesu navn om, at du rører ved den person, som giver ham problemer. Gud, få ham til at skifte mening og trække sine trusler tilbage. Jeg be’r, Far, at når min far ringer til denne person om få minutter, at han så må være hjemme, og jeg tror, Herre, at min far så må få en venlig og tilgivende person i den anden ende af telefonlinien.
George var chokeret af denne konkrete og ligefremme bøn og blev endnu mere overrasket, da bønnen blev hørt, og personen var klar til at tilgive.
– Jeg havde svært ved at forstå det, dette var virkelig et mirakel for mig, forklarer George. Derefter bad han sammen med sin søn i overensstemmelse med sit løfte en bøn om frelse, og det kom fra hjertet af.
– Det var som at vågne op fra det længste mareridt, husker George og forklarer:
– Jeg havde alle penge, al magt og fik alle mine lyster opfyldt, men jeg var stadig ikke lykkelig. Jeg havde bare en tomhed inden i, hvor jeg ledte efter noget, og pludselig vidste jeg, at noget var nogen. Det var Jesus Kristus, som jeg havde ledt efter. Og i det øjeblik oplevede jeg den fred, glæde og lykke, som jeg havde længtes efter hele mit liv.

– Tag de syge med

Lige siden har den oplevelse og den nye overbevisning ændret og styret Georges liv. Selvom han var 65 år, da han mødte Jesus, var han klar til at blive brugt af Gud.
– Der står jo, at Gud giver nye vinger som ørnen, minder George om, da han fortæller, at han nu er 80 år gammel. Øjensynligt er det ikke grund til at gå på pension i hans verden.
Tværtimod rejser George rundt i hele verden og fortæller om den Gud, der har forvandlet hans eget liv. Når George prædiker om frelsen, gør Gud mirakler i mennesker omkring ham.
– Jeg siger til folk, at de skal tage deres syge med til mine møder – også når jeg kommer til Danmark, for så vil Gud møde dem. Jeg kommer med et budskab om, at jeg har været en synder hele mit liv. Meget mere end de fleste mennesker, som kommer til mine møder. Jesus nøjedes ikke med at tilgive mig mine synder, han bruger også mig. Så Gud vil bruge alle, der tror på ham, fortæller George, som brænder for, at mennesker må møde Gud.
– Prøv at tænke på alle de mennesker derude, som er på vej til Helvede, og de ved det ikke. Begivenhederne i Mellemøsten i denne tid stemmer så godt med Bibelen og tyder på, at Jesus snart kommer. Jeg vil gerne fortælle danskerne, at det ikke er for sent endnu. De har stadig en mulighed for at møde Gud og få det evige liv, slår George fast.
Fredag den 11. kl 19.00 kan George høres i Arken i Vanløse og søndag kl. 10.30 i Christian Center på Amager.


Artiklen fortsætter efter annoncen: