I Guds nærvær og kraft

Det blev en uge med Guds kraft og nærvær, da Mathias Waagepetersen besøgte Bethel-kirken. Han oplevede helbredelse og fik større frimodighed til at fortælle andre om Jesus.
’Gud er virkelig, og du kan møde ham’. Sådan oplevede Mathias Waagepetersen det, da han besøgte Bethel-kirken i en uge og fik et møde med Gud.

– Vi kørte op mod kirken og var måske 200 meter derfra, og allerede dér kunne vi fysisk mærke Guds nærvær, fortæller Mathias, med det sjældne efternavn Waagepetersen.

Egentlig var han i USA for at være i to måneders praktik i en kirke, men på en efterfølgende roadtrip besøgte han kirken i det nordlige Californien. Det blev hurtigt til ”den mest vidunderlige og seje tid, som jeg nogensinde har haft”, fordi Guds nærvær var så stærkt, husker Mathias Waagepetersen.
– Min referenceramme er Forklarelsens bjerg – at her er ’godt at være’. Ligesom Peter der ville bygge nogle hytter. Guds nærvær var så manifesteret, at man bare fik lyst til at sige: ’Her er godt at være’. Det var også derfor, jeg endte med at blive der i længere tid end planlagt. De andre skandinaver, som jeg snakkede med, havde det på samme måde. Man havde ikke lyst til at tage derfra, siger Mathias Waagepetersen.

Som en fyldt pejs

En af gangene, hvor han mærkede Guds nærvær, var da han og en ven skulle til gudstjeneste i kirken.
– Vi kørte op mod kirken og var måske 200 meter derfra, og allerede dér kunne vi fysisk mærke Guds nærvær, fortæller Mathias.
– Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive Guds nærvær, men det begyndte at krible i fingrene, og man kunne bare mærke i sin ånd, at her er Gud.
Lovsangen var begyndt, da Mathias Waagepetersen og hans ven trådte indenfor.
– Jeg kan huske, at vi bare kiggede på hinanden og smilte, fordi luften var fuldstændig mættet af Guds nærvær. Det var ligesom at komme et sted, hvor der bare var fyldt op i pejsen, og man kommer udefra, så kulden stadig sidder i tøjet, men man kan mærke, at her er der varmt.

Gud skruede op for hastigheden

Mathias Waagepetersen blev kristen for 10 år siden og var på mange områder et ødelagt menneske. Siden han blev kristen, har han oplevet, at Gud i en løbende proces har helbredt og genoprettet ham til et helt menneske. I Bethel oplevede han, at Gud skruede kraftigt op for hastigheden i dén proces.
– Det blev enormt intenst. Gud mødte mig på områder af mit liv, dybt i mit indre menneske, og det blev bare presset ned på en uge – så jeg måtte også bruge en uge bagefter i sengen og bare kigge op i luften for at få det hele fordøjet, griner Mathias Waage-petersen.

’Grillet’ af Guds kraft

En af dagene var han gået til kirkens ’healingroom’, hvor de beder for syge, fordi han ønskede at blive helbredt for sin tinnitus. Men han fik langt mere end det.
– Hende, der bad for mig, sagde: ’Du vil få langt mere, end hvad du kom for at få’. Så gik der jo ikke andet end et halvt minut, så lå jeg på gulvet, fordi Guds nærvær var så stærkt over mig, at jeg bare måtte overgive mig og lægge mig ned. Og så bad hun skiftevis og profeterede over mig og bad til helbredelse og udrustning. Det var massivt, og det var, som om, at jeg blev ’grillet’ fuldstændig med Guds kraft, siger Mathias Waagepetersen.

Ligesom elektricitet

Guds kraft var som elektricitet, forklarer han.
– Det må være lige som at få strøm – men en god elektricitet – gennem kroppen. Ikke ubehageligt, men alligevel voldsomt. Det var som om, der blev sat ”high voltage” til dig, og så jeg lå dernede på gulvet og blev fuldstændig ’grillet’, ler Mathis Waagepetersen.

Ville bede for burger-ekspedient

Foruden fysisk og indre helbredelse oplevede Mathias Waagepetersen også, at han blev mere frimodig til at fortælle andre om Jesus. Da han en dag kørte en nordmand til lufthavnen efter en gudstjeneste, kørte de inden om en burgerrestaurant på vejen.
– Det første vi gjorde, var at begynde at vidne for hende, der stod ved kassen, og fortælle hende, at Gud elsker hende, og om vi måtte be’ for hende. Vi havde ikke snakket om det. Det kom nærmest bare ud af begges munde på samme tid, siger Mathias Waagepetersen begejstret.
– Jeg diskuterede ikke engang med mig selv; ’skal jeg? Og hvad nu hvis…’
– Det kom bare af at være sammen med Gud, fortæller han og sammenligner det med disciplene i Apostlenes gerninger, som på pinsedagen gik fra et frygtbaseret kristenliv til frimodigt at fortælle om Jesus til dem, der havde korsfæstet ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forventning er vigtig

– De bærer en kraftdimension i kirken, men på en sund måde først og fremmest. Det er ikke noget, der er ’hypet’. Det er nærmere en respons på Guds nærvær, siger Mathias Waagepetersen og beskriver stilen i kirken som afslappet og med plads til humor. Han tror, det skyldes, at kirken har forventning til Gud.
– De tager Guds løfte, om at han vil være til stede, bogstaveligt. Samtidig har man en erfaring af, at Gud er til stede. Det skaber en grobund for en forventning til, at Gud vil være til stede, siger han og tilføjer, at kirken også har fokus på flere sider af Guds karakter, fx Guds kærlighed, glæde, generøsitet, gæstfrihed og nåde.
Samtidig er Jesus standarden for det liv, man ønsker at leve i kirken, forklarer Mathias Waagepetersen, der stadig hører mange af kirkens prædikener over internettet.

Læs også her