Kontroversiel plakat skabte ophedet debat om abort

Bilboard-plakat på husmuren i SoHo i New York City.

USA: Antiabortgruppen, Life Always, har sat en tre-etages stor annonce op på en husmur i SoHo i New York af en lille pige med afroamerikansk baggrund. På annoncen står der med fed skrift: ”Det farligste sted for en afroamerikaner er i mors mave.”
Plakaten har skabt røre i USA, fordi mange mener, at den er racistisk.
Antiabortgruppen siger, at de har sat plakaten op, for at skabe opmærksomhed omkring at afroamerikanske kvinder får flere aborter end resten af den amerikanske befolkning. Faktisk tre gange så mange, fortæller gruppen.
Plakaten var så kontroversiel, at den blev fjernet efter bare en dag på husmuren. Abortgruppen er dog glad for det røre, plakaten skabte, da den var tænkt som et debatoplæg.