Funky, fresh, fun

Keep Movin hedder Ole Børuds nye udgivelse, og det kan man da næsten heller ikke lade være med, når man lytter til pladen. Den er cool og dansevenlig. Det er en fornøjelse at lytte til en kunstner, som har det sjovt, mens han synger. Sådan lyder det i hvert fald til på Ole Børud, og det er da en følelse, der er rar at få serveret gennem højtalerne. Åbningsnumret High Time skyder cd’en i gang på frisk og funky vis, og derfor accepterer anmelderen fra start præmissen; Ole Børud er cool.
Titelnummeret Keep Movin er et eksempel på god musik af høj kvalitet, der også har et budskab: ”So if you’re looking for chances, look up to Him, and when the goin’ gets rough, you don’t stop, keep movin’.” Det hele bliver leveret på en uforfalsket og ærlig facon.
Koret på nummeret Rock Steady er lidt amerikansk musicalfilm-agtigt a la Highschool Musical, men selv det er i orden, da det giver hele udgivelsen et uhøjtideligt præg, og inden længe skråler man selv om kap med koret.

Mindre vellykket er numret Heaven is on my side, hvor Børud synger: ”I’m groovin’ like a rockn’roll star,” hvorefter nummeret viser sig at være en up-tempo popsang med lidt elektrisk guitar i slutningen. Måske er der mere rock n’roll over live-versionen. Til gengæld har nummeret et drive og en energi, så man ikke kan lade være med også at holde af det i længden.
Det er helt sikkert de numre, hvor der er gang i den, der er Ole Børuds store force på pladen. I de numre, som er mere stille og rolige, kommer Børud til at læne sig faretruende tæt op af et klichépræget sprog – og enkelte af numrene er decideret kedelige. Det gælder for eksempel pladens allersidste nummer Resting Day, som er en ærgerlig måde at afslutte en ellers dejlig plade på.
Det er Ole Børuds glæde i up-tempo-sangene, der virker mest ærlig, og forsøgene på at nå en ophøjet inderlighed i de stille numre har anmelderen lyst til at springe over.
Kristina