Justin Bieber er stolt af sin tro

– Jeg kan godt lide, når folk spørger mig om min religion. For jeg elsker Gud, og jeg misser ikke en mulighed for at dele det, fortæller den 17-årige superstar Justin Bieber fra Canada.
Den 17-årige canadiske teenagestjerne Justin Bieber giver Gud æren for alt det, han har opnået.

Justin holder stadig fast i sin tro, og en ting han og hans team altid gør, før de smutter på scenen til en ny koncert, er at samles og bede.

– Succesen, jeg har opnået, kommer til mig fra Gud igennem de folk, der elsker mig og støtter mig, og i det inkluderer jeg også mine fans. Jeg kan godt lide, når folk spørger mig om min religion. For jeg elsker Gud, og jeg misser ikke en mulighed for at dele det, siger Justin og fortsætter:
– Jeg er en kristen. Jeg tror på Gud. Jeg tror på, at Jesus døde på korset for mig. Jeg har et personligt forhold til ham, hvor jeg har mulighed for at tale med ham. Og jeg er sikker på, at han er grunden til, at jeg er her. Det er jeg virkelig nødt til at huske. Så snart jeg begynder at glemme det, bliver jeg nødt til at klikke tilbage og huske, at han er grunden til, at jeg er her!

Hang ud med lovsangsgruppen

Justin er opvokset med en personlig kristen tro. Det skyldes, at hans mor begyndte at gå i kirke, før han blev født, og det blev en vigtig del af hendes liv. Som barn viste hun Justin det vigtige ved at gøre de rigtige ting og beholde Gud i ens liv. I den kirke, de kom i, var der masser af lovsang, og Justins mor, Pattie, var venner med folkene fra lovsangsbandet. Når de hang ud sammen, lod de Justin spille på deres instrumenter og hjalp ham med at lære at spille.

Sang kristne sange

Justin har et medfødt talent for musik og tilbragte derfor mange af sine eftermiddage i de tidlige teenageår uden for Avon-teateret i sin hjemby, hvor han spillede guitar og sang for folk. Som 12-årig deltog han i den lokale Stratford Star-konkurrence, hvor børn i alderen 12–18 år konkurrerede om at være den bedste sanger. Justin og hans mor begyndte at lægge film derfra ind på internetsiden youtube, for at familien også havde mulighed for at se hans optræden. Hans film blev hurtigt set af mange mennesker, og i løbet af kort tid blev der spurgt efter flere film. Da begyndte han at spille hjemme i stuen, hvor han sang nogle af de sange, han havde lært i kirken og andre steder. På en af hans hjemmevideoer synger han fx sangen ”Refine me” af Jennifer Knapp.

Be’r før koncerter

Justin holder stadig fast i sin tro, og en ting han og hans team altid gør, før de smutter på scenen til en ny koncert, er at samles og bede. Justin fortæller:
– Når det er tid til at gå på scenen, samles mit team i en stor flok. Mor takker Gud for alle de velsignelser, han har givet os. Mama Jan, min stemmetræner, beder for, at min stemme må være fyldt med kærlighed. Jeg beder for sikkerhed for mig og mit dansehold, og alle både over og under scenen. Derefter leder Dan os i en gammel hebraisk bøn, som Scooter har lært os. ”Sh’ma Yis’ra’eil Adonai Eloheinu Adonai echad.” (Hør åh Israel, at Herren er vores Gud, Herren er den eneste – den jødiske trosbekendelse).
Justin lever ikke et liv som enhver anden teenager, men alligevel husker han på, hvor han kommer fra, og hvad det er, der betyder noget for ham. For nyligt har han været på en rejse til Israel, fordi han ønskede at besøge nogle af de steder, hvor Jesus har været.

Synger om at be’

På sit nye album ”My Worlds – The Collection” synger han sangen ”Pray”, som handler om, hvordan han ville ønske, at han kunne hjælpe de fattige, og han beder Gud om, at Han må hjælpe ham til at hjælpe dem.
Jeg kan ikke sove i nat, når jeg ved, at tingene er forkerte.
Det er i aviserne, på tv’et, det er overalt, hvor jeg går. Børn græder, soldater dør,og nogle mennesker har intet hjem.
Kan du fortælle mig, hvordan jeg kan gøre en forskel? Jeg lukker mine øjne, og jeg kan se en bedre dag. Jeg lukker mine øjne og beder.Jeg mister appetitten, når jeg ved, at børn sulter. Er jeg en synder, fordi halvdelen af min aftensmad stadig ligger på tallerkenen?

Jeg har en vision om at gøre en forskel, og den begynder i dag. Jeg beder for alle de fortvivlede, jeg beder for de liv, der endnu ikke er begyndt. Jeg beder for alle dem, der ikke trækker vejret, jeg beder for alle de sjæle, der er i nød.
Sådan lyder et uddrag af hans sang – en sang der har rørt mange mennesker verden over.
Af Camilla Michelle Klit