Sangskriver med lovsangshjerte

Hanne Vinsten har netop begået sin første soloplade med egne lovsange. Her er det tydeligt, at vi har med en sangskriver at gøre, som elsker at lege med formuleringerne og brænder for Guds Rige.
Titelnummeret ”Troværdige og sande ord” er allerede blevet en af mine favoritter: ”Mærk Guds hjerte slå, mærk det lige her. Kom ind i et favntag, hvor undere sker”. Så klart kan det siges og så godt kan det synges. Og der er mange små ordperler på cd’en. Det bibelske ”Min sjæl vær stille for Gud alene” er blevet til: ”Kom igen sjæl, fokuser på ham”. Og det er der noget stort ved. At lovsang ikke behøver at bruge de nøjagtige ord, men kan sige det samme på en frisk måde, som jeg får lyst til at synge igen og igen.
Det er også netop Hanne Vinstens passion. At lege med ordene og at forbinde mennesker med Gud, når hun leder lovsang. Det kan godt være, at ikke alle melodier på cd’en fungerer helt lige godt, men det bliver mindre relevant, når jeg mærker både mit eget og Guds hjerte i sangene.

Hanne Vinsten er før cd’en mest kendt for lovsangen: ”For det kald, som jeg har”, som er en klassiker inden for lovsangsgenren i Danmark. Med ”Kom og smag”, tror jeg, hun har begået en ny af slagsen:
Jeg vil ære Gud på trods af det, der sker. Alt forandrer sig, men han er stadig her. I hans stærke hånd betror jeg den, jeg er. Hører du det, min sjæl?

Musikalsk er cd’en en blanding. Af festlige, hurtige, rockede numre, som ”Det er Herren, der sidder med magten” og stille numre, som ”Kristus i mig”, der leder til fordybelse. Af enkle og komplicerede opsætninger. Og af virkelig gode melodier og mere indviklede melodier. Men det er en cd, som kan høres igen og igen og igen. Ikke bare i år, men de næste mange år.
Eva