Lise regner med, at Gud vil gøre det, hun ikke kan

Ny evangelistisk medarbejder hos KFS Lise Bitsch satser på, at Gud vil virke igennem hende.
– Jeg kan være lidt bange for, at der kommer svære spørgsmål, som jeg ikke kan svare på, for jeg har ikke så meget teologisk viden, men jeg stoler på, at Gud vil hjælpe mig, fortæller Lise Bitsch.

Lise Bitsch på 19 bor i Århus og er blevet ansat til at bruge noget af sin tid på at tage ud på studiesteder og ”gøre Jesus kendt”, som det hedder i KFS’ målsætning.

Lise er Kristeligt Forbund for Studerendes (KFS) nyansatte evangelistiske medarbejder. Hendes job bliver primært at tage ud på skoler, hvor der ikke er en KFS-gruppe, fortælle om Jesus og komme i kontakt med de studerende på forskellig vis.

– Jeg har allerede været af sted et par gange. På et af gymnasierne brugte vi et spørgeskema til at komme i kontakt med folk, men det vil være forskelligt fra sted til sted, alt efter hvilke kontakter vi har, fortæller hun.
Ud over at tage rundt på gymnasier og studiesteder skal hun også samle ikke-troendes bedste spørgsmål til kristendommen og livet sammen undervejs. Derefter vil KFS få ”kloge mennesker” til at svare på dem og udgive en lille bog med 10-15 af dem.
Lise er 19 år og blev færdig med gymnasiet i Bjerringbro sidste sommer. Hun har selv været involveret i KFS i sin gymnasietid og er glad for at kunne give det videre til andre nu.

Ro i krisetider

– For mig er det godt og trygt at kende Gud i hverdagen. Det giver en ro i krisetider. Når man virkelig ikke føler, man kan mere, så kan man lægge tingene i Guds hænder. Og selvom man nogen gange kan føle: ”Hallo, hvor er du Gud?”, så synes jeg ofte, at jeg kan mærke, at der er nogen, som holder hånden over mig.
Lise har også tidligere stiftet bekendtskab med at evangelisere som sommerevangelist på Indre Missions Café Bus.
– Vi var på Langelandsfestival og havde et telt, hvor vi serverede lidt forskelligt og snakkede med folk. Det var vildt spændende og udfordrende, forklarer hun. Og fortsætter:
– Jeg er ikke nødvendigvis frimodig, men jeg håber, at det kommer hen ad vejen. Det er vel en af udfordringerne for mig, fortæller hun. Lise beskriver sig selv, som en type der egentlig kan være lidt genert.
– Når jeg sagde ja til stillingen alligevel, er det fordi jeg gerne vil give det videre, jeg har fået fra Gud. Og fordi jeg tror, det handler meget mere om, hvad Gud kan gøre gennem mig, end om, hvem jeg er, og hvad jeg kan, forklarer hun.
– Jeg håber virkelig, at nogen lærer Gud at kende. Men det er altså op til ham. Jeg er bare et redskab.