Tør du være leder?

” Lederskab er at vide, hvordan vi kommer fra der, hvor vi er, til der, hvor vi burde være.” Steve Chalker
Af George Verwer
Grundlægger af Operation Mobilisation
– et verdensomspændende missionsnetværk
og forfatter til bogen ”Ud af komfortzonen.”

Hvilket kæmpe behov der er for folk til at tjene som ledere! Hvis du har brug for beviser på mangelen på potentielle ledere, så se, hvor længe FNs pinefulde proces varer, når de skal finde en ny generalsekretær, eller den proces det kræver for USA og andre lande, når de skal finde den håndfuld mennesker, som passer til og er villige til at tage de højeste politiske pligter på sig. De fleste kristne organisationer, og især missionsorganisationer, skriger på flere ledere, både mænd og kvinder. Jeg kender et missionsselskab, som har ledt efter en leder i over to år.

Der er et behov for, at flere kristne bliver ledere. Ikke som en ære eller præmie, men som en måde de kan tjene Kristi legeme med de gaver og tjenester, de har fået. Mange, som ikke forventede det, vil blive ledere, især i deres lokale kirke. At være en leder, hvor man bor, kan være det mest udfordrende af alt.

Vi har brug for mere fokus i kirken på træningen af ledere, gamle og unge. Jeg bliver ofte mindet om, at kirkelederne i Thessalonika, som Paulus skrev til, kun var et par uger gamle i troen. Træning kan begynde med de unge.
Jeg har forpligtet mig til opgaven med at træne mennsker til lederskab lige der, hvor de er, mens jeg samtidig præsenterer dem for sandheden om en vision for hele verden.

Hvilket kraft-hus ville kirken ikke være, hvis vi kunne forene den slags bibelsk undervisning, der skaber dynamiske åndelige leder i hjemmekirkerne, med den slags vision, der bygger på Apostlenes Gerninger 1,8!
Dette ville lede kirken til en større indsats i verdensmission. Der er et behov for ledere, som vil mobilisere Guds folk til eventyrlig og fantasifuld mission. Må Gud give dem til os!

Dette uddrag er taget fra George Verwers bog: ”Ud af komfortzonen”, som er en klar opfordring til mission.