Kristne demonstrerer for religionsfrihed i Burma

Tusindvis af kristne flygtninge fra Burma markerede Verdens flygtninge-dag i Indien for at kræve beskyttelse og religiøs frihed i deres hjemland.Før demonstrationen er der lavet en undersøgelse, som viser, at over 25 procent af de kristne flygtninge i Delhi, Indien har været udsat for overfald, voldtægt, sexchikane og vold.

3000 demonstranter – allesammen kristne flygtninge fra Chin-provinsen i Burma, markede verdens flygtninge dag ved at kræve beskyttelse i deres hjemland.

– Vores højeste mål er at kunne vende tilbage til vores hjemstavn, Chin-provinsen i Burma, med værdighed og mulighed for fri dyrkelse af vores kristne tro, kultur og sprog, siger præsidenten for flygtningekomitéen i Chin, Steven Ral Kap Tluang til Christian Post, imens han gik under et stort hvidt banner med et rødt kors efterfulgt af over 3000 kristne flygtninge, der deltog i demonstrationen.
Med optoget demonstrerede de kristne flygtninge med håb i hjertet for frihed, retfærdighed og menneskerettigheder.

Flygtet fra Burma

Over de sidste seks årtier er mange fra Chin-provinsen i Burma, officielt kaldet Myanmar, flygtet til Indien, fordi de har været udsat for grove krænkelser og undertrykkelse af militærjuntaen i landet. De er flygtet til Indien i håb om større frihed. Men i Indien er deres situation ikke meget bedre.
Undersøgelsen, der blev lavet før demonstrationen, viser nemlig, at arbejdsløsheden for flygtningene er stor. Under 20 procent af flygtningene i Indien har et job, og derfor er der også mange, der sulter.
– Mange blandt flygtningene, som er samlet i dag, får ikke noget at spise om morgenen, eftersom de ingen penge har til at skaffe mad, siger en kvinde, der er flygtet fra Chin-provinsen.
Steven Ral Kap Tluang og de tusindvis af demonstrerende har et simpelt budskab og slogan for demonstrationen:
– Vi vil have menneskerettigheder og retfærdighed!

Demokratisk fup

Militærregimet i Burma har ødelagt hundredevis af kirker i Chin-provinsen. De accepterer ikke andre religioner end buddhisme. Der er over 500,000 kristne i Chin State. De bliver set som fjender af regeringen.
Sidste år afholdte militærjuntaen i Burma det første demokratiske valg i regimets historie. Men afstemningen sikrede blot, at det blev militærstyrets eget parti, der vandt valget.
Der er derfor ikke udsigt til at flygtningene kan vende hjem til Burma.