Kvinde advarede kolleger om abort og blev fyret
Margaret Forrester, der arbejder i psykiatrien i England, gav sin kollega en folder om fysiske og psykiske skadelige virkninger ved abort. Kort efter blev hun fyret for uprofessionel opførsel.40-årige Margaret Forresters problemer begyndte i november sidste år, hvor hun havde en uformel samtale med en kollega om hendes rolle som medarbejder i psykiatrien på et sundhedscenter i London.
Hun fortalte her sin kollega, at hun mener, at sundhedsvæsenet i Storbritannien har et pro-abort-udgangspunkt ved uønskede graviditeter, og hun mener ikke, at der er nok oplysning om andre muligheder end abort til rådighed for de kvinder, der er i dén situation.
I forbindelse med den samtale gav hun også en folder til kollegaen, der indeholdte information om alternativer til abort, og om de skadelige følger af at få foretaget en abort.
Hendes chef hørte om samtalen, og en uge efter blev Margaret suspenderet. Derefter begyndte en seks måneder lang disciplinærsag, der endte med, at Margaret blev fyret.
Margaret er fortørnet over, at der ikke engang er plads til en samtale mellem kolleger, der handler om traditionelle kristne værdier. Margaret, der er katolik, siger til den britiske avis, The Telegraph:
– Kristne er nemme ofre. Der er så få af os, der forsøger at praktisere vores tro, at vi er blevet en minoritet.
Disciplinærsagen endte med en påtale om meget uprofessionel opførsel, og hun skulle flyttes over i en anden stilling, hvilket hun nægtede, og derfor blev hun fyret.
Margaret overvejer nu at bringe sagen videre til domstolene, da det vil stå i hendes papirer, at hun har handlet uprofessionelt.
Det er ikke første gang, at en sag om en kristen medarbejder i sundhedsvæsnet i England er dukket op i pressen. I den seneste tid har der været flere sager som Margarets, hvor en kristen sundhedsmedarbejder udtaler sig til kolleger eller patienter om kristne værdier, og som på den baggrund havner i en disciplinærsag.
For eksempel endte praktiserende læge Richard Scott fra Kent i England med en påtale efter at have haft en samtale med en patient om tro.