Per Stig Møller taler om grundloven

Grundlovsdag er kirke- og kulturministeren gæst i radioprogrammet ’mennesker og tro’.
I en tid hvor der tales om statens rolle i folkekirken, slår kirke og kulturminister Per Stig Møller fast, at grundloven knytter staten og folkekirken sammen.
Per Stig Møller er søndag den 5. juni gæst i radioprogrammet ’Mennesker og tro’. Denne grundlovsdag er emnet staten, kirken, grundloven og vores fælles værdier.
I en samtale med programvært Anders Laugesen understreger ministeren, at der skal en grundlovsændring til at adskille folkekirken fra staten. Men måske er tiden nu kommet, hvor kirken skal til selv at formulere, hvor den vil bevæge sig hen i fremtiden.
Som kulturminister har Per Stig Møller sat fokus på vores fælles danske værdier ved blandt andet at nedsætte en værdikommission. Er det udtryk for, at danskernes fælles forståelse af tilværelsen er under opbrud, eller er vi blot inde i en tid, hvor vi har brug for at formulere nye værdier for det danske fællesskab?

Sidst i udsendelsen er der eksempler fra højskolesangbogen på digternes formuleringer omkring det danske i tiden omkring tilblivelsen af grundloven.
/lt