3500+ kristne teens mødes i Tyskland

Når TeenStreet i Offenburg i slutningen af juli går i gang, er det med et klart fokus på at udruste teenagere i troen samt et væld af unge deltagere.Fire mennesker på et pizzeria. 56 teenagere på den første TeenStreet. Det så ikke ud af noget særligt fra begyndelsen. Men det er det blevet.

TeenStreet samler 12-17 årige fra hele Europa til en uges udfordringer, sjov og fest med Gud i centrum.

Siden TeenStreets spæde begyndelse i 1993 er den europæiske konference for teenagere vokset til at svinge mellem 3300 og 3900 deltagere fra hele Europa.

Viser teens vejen

En af dem er Rebekka Nybo fra Færøerne, som bor i Frederikshavn. Hun skal med for første gang i år, og hun har hørt om konferencen fra nogle af sine færøske venner:
– Mine venner var helt forandrede, da de kom hjem fra teenstreet og havde mødt Gud på en helt ny måde og havde fået en rigtig god oplevelse, husker hun.
Der er ikke så mange danske teens, som tager til TeenStreet, derfor følges Rebekka med sine færøske venner.
Dan og Suzie Potter var to af de fire pizzaspisere, og helt indtil 2006 var de arrangører.
– Det var de bedste og hårdeste år af vores liv. Gud betroede os og Operation Mobilization (en verdensomspændende organisation, som opfordrer til mission, red.), noget, der var så meget større end os. Han kunne have givet sin drøm til hvem som helst, men han valgte os, og vores bøn er, at vi altid må være trofaste mod hans kald.
De kaldte konferencen TeenStreet:
– Hele formålet med TeenStreet var at give teenagere en vej (engelsk ”street”, red.) at rejse på – at vise dem en måde at leve på, forklarer Dan og Suzie.
Siden 2007 har Josh og Debs Walker stået for hovedprogrammet. Deres passion er at se teenagere række ud og tage ansvar, at se teenagere, som kender deres gaver og lever dem ud og bliver alt det, som Gud ønsker for dem.

Forventer fed tur

Rebekka Nybo

Rebekka glæder sig til konferencen, og hun har store forventninger:
– Jeg tror, TeenStreet bliver rigtig fedt, og jeg tror på, at jeg vil blive helt forandret, når jeg er kommet hjem fra TeenStreet. Jeg tror, jeg vil møde Gud på en ny måde, og jeg tror, det bliver en rigtig fed tur. Jeg tror også, jeg vil få masser af nye venner, som også er kristne. Det er nemlig ikke altid så let at finde kristne venner… så jeg tror, det bliver rigtig godt, og at jeg får en kæmpe oplevelse med Gud.

Der er også grund til at have høje forventninger. Ud over at have noget på hjerte har TeenStreet fået ry for at være både professionel og sjov. Som de skriver i deres folder:
– TeenStreet har det hele: Kreativitet, livebands, et cool show med livsforvandlende indhold. Desuden er der masser af seminarer og workshops, en café og rigeligt med leg, sport og talentshows. For at deltage på campen skal man være 12-17, men hvis man er medhjælper, er der ingen aldersgrænse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: