Græske kystvagter tvinger skib på vej til Gaza tilbage til græsk havn

En dramatisk episode har fundet sted i det østlige Middelhav, da bevæbnede græske kystvagter tvang et amerikansk skib, med 50 pro-palestinensiske aktivister og et antal journalister ombord, til at vende tilbage til græsk havn, efter at fartøjet var afsejlet uden tilladelse med kurs mod Gaza-striben.Skibet, der har navnet “The Audacity of Hope” – et af omkring 10 fartøjer i en flotille medbringende omkring 400-500 aktivister – blev standset af den græske kystvagt 25 minutter efter dets afsejling fra Perama havn.

Til trods for græske myndigheders forbud mod skibets afsejling til Gaza på grund af “tekniske problemer”, ignorerede skibets ledelse den græske ordre.

Da den græske kystvagt var skibet nær, kom det først til en dialog mellem de to parter, men grækerne, der var svært bevæbnet med maskinpistoler beordrede derefter skibet til at vende om og tage tilbage til en militærbase i en græsk havn.

– Det var en skræmmende situation, siger en af de ombordværende på skibet. Det var, som om kystvagterne ønskede en kamp. De forekom truende. De var iført hjelme og deres ansigter var tildækkede.

Det er trist, at grækerne gør Israels “dirty work” ved ikke at lade os sejle.

Under konfrontationen sang passagererne “Vi shall overcome”

Den græske ambassade i Tel Aviv har fremsat følgende udtalelse:

– I henhold til en beslutning af Minister C. Papoutsis (Minister for beskyttelse af borgere. red.) er afrejsen af skibe med græske og udenlandske flag fra græsk havn til Gaza-området blevet forbudt idag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den ekstremistiske Hamas-organisations ledelse i Damascus betegner den græske handling som “umenneskelig” og “i modstrid med international lov”.