16.000 unge var sultne efter mere

I Chicago, Illinois mødtes tusinder af unge i deres desperation efter mere af Gud i begyndelsen af august til Jesus Culture Awakening.
16.000 unge, som i første uge af august var på Jesus Culture Awakening i Chicago, havde nogle livsforvandlende dage.

Møderne blev holdt i Chicago Allstate Arena

Det var første gang, Jesus Culture – som i Danmark især er kendt for deres musik – arrangerede sådan en kæmpe begivenhed. Arrangementet løb af stabelen fra onsdag til fredag på Chicago All State Arena.
Kim Walker Smith, som er en af forsangerne i Jesus Cultures lovsang havde også en kæmpe oplevelse på konferencen.
– Jesus Cultures konference den uge var utrolig. Da jeg stod på scenen, omringet af over 15.000 hengivne unge, blev jeg rørt over at se, hvordan det så ud, som om hver eneste hånd var løftet i tilbedelse. Det var et spektakulært syn. Jeg tror, at enhver person på det sted tilbad Jesus som en sindssyg. Vi oplevede utallige helbredelser og omvendelser. Tak Jesus!

Johnson, Bonke, United og Liebcher

Kim Walker Smith

På konferencen var der tre møder, hver dag. Hillsong United ledte lovsang på flere af formiddagsmøderne, mens Jesus Cultures egne lovsangere tog sig af de øvrige møder. Talerne var også kendte med Reinhard Bonke, Bill Johnson, Cindy Jacobs og Banning Liebcher til at inspirere unge fra hele USA.
Onsdag aften så Udfordringen med over internettet, hvor konferencen blev streamet live.
Allerede før Chris Quilala og Kim Walker Smith gik på scenen fra Jesus Culture lovsang, satte Banning Liebcher, som er leder af hele organisationen, temaet med en bøn, hvor han udtrykte sin sult efter mere af Helligånden. Igen og igen blev den bøn bedt i løbet af mødet af lovsangere og af aftenens prædikant.

Tid til fordybelse

De første halvtreds minutter af mødet var lovsang. Men det var ikke bare ti forskellige sange spillet efter hinanden. Nej, det var få forskellige sange, som forsamlingen får mulighed for at fordybe sig i. Noget af den fordybelse og intensitet, som Jesus Culture netop er kendt for. Sangene varierer i tempo og lydniveau, men selvom Kim Walker og Chris Quilala står langt fra hinanden på scenen, leder de sammen sange, så man kan mærke det samme hjerte hos to, der har arbejdet sammen længe.
Normalt lægger man ikke mærke til lysshowet ved en begivenhed, med mindre det er virkelig dårligt. Ved Jesus Culture Awakening lægger jeg mærke til det, fordi det er ubeskrivelig flot og er med til, at lyd og tekst går op i en højere enhed for at lede fokus hen på Gud og hans nærvær.

50 mio. frelst


Artiklen fortsætter efter annoncen:Reinhard Bonke

Efter lovsangen er det blevet Reinhard Bonkes tur til at prædike. Afrikamissionæren, som har fået lov til at se 50 millioner mennesker følge Jesus i sit liv, skal dele sit hjerte med nogle inderlige desperate unge, som har rejst fra hele USA for at være med her.
Det gør han med den autoritet, som kun det menneske kan, der har vandret sammen med Gud i det overnaturlige hele sit liv. Han lægger ud med at fortælle, hvordan Gud gennem en helbredelse trængte igennem til hans familie, og fortsætter med at beskrive sin egen vej til den store tjeneste, som Gud har givet ham.

Kaffe eller Helligånd

Undervejs bliver prædikenen krydret med sætninger, som er værd at huske på.
– Jo mindre Helligånd, jo mere kaffe og kage har vi brug for for at holde kirken kørende, er en af onelinerne. Men han understreger, at han ikke har noget imod kaffe og kage, der er bare ikke noget, som må få lov til at erstatte Helligånden i vores liv.
De unge får noget med hjem. I næsten 2 timer prædiker den åndelige kæmpe, og han slutter med at genåbne aftenens, ja konferencens tema. Sult efter mere af Gud. Han beder om Helligåndens kraft over hele den store forsamling, som sammen fokuserer ind på Gud, mens mødet langsomt slutter.

Forvandlet for altid

Allerede et par dage efter er konferencen slut, men de unge, som kom, vendte hjem med ny frimodighed og tro til deres egne byer.
Kim Walker tog også hjem fuld af begejstring:
– Det vildeste er, at vi ingen anelse har om, hvad der nu skal ske. Vi har bare adlydt Gud, som ledte os til dette. Det er så okay med os, at vi ikke ved, hvad der kommer, for det gør os bare endnu mere afhængige af ham. En ting er sikker… Tusindvis af menneskers liv vil aldrig blive de samme igen efter de sidste fire dage.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Melaine:
– Velsignet, rørt og begejstret over at tilhøre Jesus. Tak fordi I følger Guds kald. I får mig til at længes efter mere.

Dina:
– Jeg kan ikke få sangen ”Dance” ud af mit hoved. Det var fantastisk sidste uge. Jeg er ikke længere den samme. Lad os danse, folks! Det er for Jesus’ herlighed.

John:
– Der er tidspunkter, hvor vi bliver velsignet med Guds nærvær, og så er der tidspunkter, hvor vi oplever hans herlighed. Chicago var det sidste. Et glimt af hans herlighed. Han lod sin kærlighed flyde.

Petra:
– Jeg havde sådan en fantastisk tid i Chicago! Wooohooo! (Tre gang høj i Helligånden, oh yeah!)


Artiklen fortsætter efter annoncen:Carolina:
– Jesus Culture Awakening konferencen var fantastisk denne weekend, og Gud rystede mig fuldstændigt!