Bekymringens tidsalder

Historikere vil sikkert betegne denne tid som “bekymringens tidsalder”. Selv om vi har et meget nemmere liv end vores forfædre, så er vi mere urolige. Bag facaden er vi bekymrede. Hård hud på hænderne kendetegnede pionererne, mens en rynket pande er typisk hos moderne mænd og kvinder.
Af Billy Graham
Præst, evangelist og forfatter

Vores største bekymring er fysisk og tidsmæssig begrænset. Et stort antal mennesker tror faktisk, at hvis vi alle havde mad, husly, tøj, uddannelse og rekreative faciliteter, ville vi have nået det perfekte samfund. Mange af vores politikere, meget af vores litteratur og de fleste af vores kommercielle reklamer støtter denne helt forkerte opfattelse. Nogle tv-reklamer får os til at tro, at den største katastrofe der kunne komme over os, er gule tænder eller en bums.
Dette fokus på kroppens vigtighed har skabt et tankesæt, som bekymrer sig mere om selve rejsen end om bestemmelsesstedet.
Moderne mænd og kvinder er flygtet ind i elfenbenstårne, og der, omgivet af luksus og elektroniske gadgets, gemmer de sig for virkeligheden, for deres egen samvittighed og for Gud. Men de jages af følelsen af ikke at være det menneske, de burde være, at de ikke lever de liv, de burde, og at livet er mere end maden, og legemet mere end klæderne. De har forsøgt at fylde tomrummet i deres sjæle med ting, som har vist sig ude af stand til at tilfredsstille deres dybere længsler og sult. Ydre luksus er en billig erstatning for åndelig helhed.
Bekymring er en naturlig følge af, at vores håb er centreret omkring alt muligt andet end Gud og hans vilje for os. Når vi gør hvad som helst til vores mål, er frustration og nederlag uundgåeligt. Vend jeres blik mod Jesus, tilbed ham. Han fejler eller svigter aldrig. Han giver livet balance, tryghed og fred.
I bjergprædikenen advarer Jesus os imod bekymring:
”Derfor siger jeg jer: Vær ikke bekymrede for jeres liv, hvordan I får noget at spise og drikke, eller for, hvordan I får tøj på kroppen… I må altså ikke være bekymrede og spørge: Hvordan får vi noget at spise og drikke? Eller: Hvordan får vi tøj på kroppen? Alt dette søger hedningerne jo efter, og jeres himmelske fader ved, at I trænger til alt dette. Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift.” Matt.: 6:25-33

Vi skaber selv vores problemer, og bagefter prøver vi at løse dem uden Gud. Men menneskets selvtilstrækkelighed er ved at komme til kort. Vi er ved at vågne op til det faktum, at vores åndelige svaghed kun kan kureres af den store læge, og at de lægemidler, han udskriver, er lige så gyldige nu, som da han ordinerede dem. Kristus siger:
”Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile.” Matt. 11:28.