Familie donerer bibel for 500.000 kr. til bibliotek

Familien Hodapp er så glad for deres hjemby, at de har doneret værdifuld bibel til det lokale bibliotek.En familie i Austin, Texas, har doneret en meget speciel bibel til biblioteket i byen. Biblen er håndskreven og en ud af kun 299 bibler af samme slags i verden.

Donald Jackson ved sit tegnebord. Han arbejder med at lave en kopi af Saint Johns Bible – det hele skal laves i hånden.

– Den lidt usædvanlige gave er vores måde at takke Austin for de mange vidunderlige år, hvor vores familie har nydt at bo her, siger Don Hodapp til lokalavisen The Austin Daily Herald.
– Det er vores håb, at denne bibel vil blive værdsat og nydt af alle indbyggerne.
Bibelen er i syv bind, og den er både skrevet og illustreret i hånden, og den er derfor over 500.000 kroner værd.
– Det er en forbløffende chance for lokalsamfundet, siger Ann Hokanson, der er leder af Austins Offentlige Bibliotek.
– Det vil give en masse henvendelser fra folk, der elsker bøger, fordi værket har en kunstnerisk, historisk og religiøs betydning.

Et unikum

Biblen, der blev doneret til biblioteket af familien Hodapp, er faktisk en kopi af en anden håndskreven bibel, Saint Johns Bibel, der er et helt unikt værk, som først for nylig er færdiggjort på Saint Johns Universitet i Texas. Projektet med Saint Johns Bibel startede allerede i 1998, hvor kunstneren og kaligrafen Donald Jackson blev valgt til at lede arbejdet. Biblen er produceret med gamle metoder, der har rødder i middelalderen, og er skrevet på velinpapir, fordi det er meget holdbart.
– Den nye udgave skal have til formål at vække opmærksomhed verden over og vil blive udstillet i private og offentlige institutioner, siger Jim Trigg, der er ledende direktør for projektet på Saint Johns Universitet.
– Vi vil have dem, der modtager den nye udgave, til at indse, at de modtager noget helt særligt.
Bibelen er både et kunstværk og et teologisk værk. Gruppen af kunstnere med Donald Jackson i spidsen har arbejdet sideløbende med et hold af teologer i Minnesota i USA for sammen at producere det enestående værk, der er bestilt af en gruppe benediktinermunke i Minnesota.