Følg eventyret om de 4 venner sammen med dit barn

I udfordringen uge 18-20 kunne man læse om fire forskellige personlighedstyper i ’En familie Zoo”. Nu følges artiklerne op af eventyret ’Skattetræet’. Følg fortællingen i Udfordringen i de næste syv uger. Det er et eventyr, man som forældre skal læse sammen med sit barn.
Dette er historien om fire gode venner, som fandt ud af, hvor meget de behøvede hinanden.

Og – hvis du lytter opmærksomt – er det også historien om fire personlighedstyper, og hvorfor de hver især er forskellige på netop deres måde.
I vore egne hjem, og i hundreder af hjem i vort land, har vi opdaget, hvor gavnligt det kan være, at familiemedlemmer forstår hinandens personlige stærke sider. De dyr, du vil møde i denne fortælling, kan lære dig og dine børn, hvor vigtige hver enkelt personligheds forskellige karaktertræk er.

Som en ekstra bonus bringer vi, når eventyret er slut, en personligheds-checkliste, sådan at du bedre kan hjælpe dit barn til at finde hans eller hendes egne personligheds-karaktertræk. Når du og dit barn læser historien og bagefter arbejder med checklisten, tror vi, at du vil se ikke bare jer selv, men også familie og venner i et andet lys. Hælder de mest til at være Løve, Odder, Golden Retriever eller Bæver?

Så hvis livet minder om en zoologisk have i jeres hus en gang i mellem – eller værre: som i den vilde jungle – så fortvivl ikke. Der er håb. Når I begynder at forstå hvert familiemedlems enestående personlige stærke sider – især børnenes – så har I fået et vigtigt redskab til at skabe den sammentømrede familie, I altid har drømt om.
Af forfatterne John Trent
& Gary Smalley

Skattetræet – kapitel 1:

Alle tiders største fødselsdagsfest

Alle skovens dyr var samlet til den største og bedste fødselsdagsfest nogensinde. Der var fire fødselsdagslagkager og fire ærespladser. Og de fire gode venner sad på hver deres æresplads og havde det festligt og morsomt.

Der var Leo Løve, som i dagens anledning havde fået en rød festhat på. Han både gik og talte altid, som om han var chefen.

Ved siden af ham, med lilla festhat, var Golden Retrieveren Emma. Hendes venlige brune øjne og hendes omsorgsfulde måde at være på fik altid andre til at føle sig varme og veltilpasse indeni.
På Emmas højre side sad Benny Bæver. Han havde en skinnende gul hat. Benny ville altid gerne gøre tingene helt korrekt. Han var i gang med at måle fødselsdagslagkagen for at se, hvor store stykkerne kunne blive til gæsterne. ”Der er nemlig én rigtig måde at skære kagen på,” sagde han ”og sådan har jeg tænkt mig at skære den.”

Oppe på sin stol stod Odderen Josefine. Josefine havde en hat med orange polkaprikker. Hun lavede altid fest og sjov i gaden når de fire venner var sammen. ”Seee!” råbte hun, mens hun kylede sit kagestykke højt op i luften ”ingen hænder!”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det var virkelig et ekspert-kast. Men desværre lavede kagen ikke en ekspertlanding. Den faldt lige ned på Josefines næse, og hendes ansigt blev helt dækket af glasur. Alle grinede ved synet af Josefine, så de næsten fik ondt i maven. Så var det tid at pakke gaver op.

Den sidste gave var fra den vise gamle Ugle, og den var til alle de fire venner.
Leo, Josefine, Emma og Benny var meget spændte, da de rev papir og bånd af for at åbne den store pakke. Endelig – efter at have gravet sig igennem en masse papir (og været nødt til at hjælpe Josefine op af kassen igen, fordi hun var faldet ned i den) fandt de noget helt nede på bunden.

”Det er et kort!” sagde Josefine.
”Nøj, jeg elsker kort!” sagde Benny.
Faktisk var det et meget gammelt kort med fire underlige gåder på. Emma læste op, så de alle kunne høre dem:


Artiklen fortsætter efter annoncen:I skal finde fire nøgler
ved at følge dette kort,
så I til Skattetræet kommer
ind gennem den store port.

For at finde første nøgle
denne regel følges må:
Det er vigtigt, alle leder
til det allersidste strå.

Nøgle nummer to
finder du måske
skjult ved havets bred,
hvor ingen kan den se.

Den tredje skattenøgle:
Hør digtet og vid!
Lyt til dit hjerte,
spild ikke din tid!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis du vil nå skatten
hurtigt som en vind,
må du først finde ud af
hvad der ikke passer ind!

”Skat!” råbte de alle i munden på hinanden. ”Tusind tak skal du have, Ugle!”

”Lad os straks komme af sted!” sagde Leo Løve ”Jeg skal nok føre os til skattetræet lige med det samme!” (Løver har altid så travlt.)
”Jamen, skal vi ikke først tale om, hvad vi skal gøre?” sagde Golden Retrieveren Emma.
”Jeg har slet ikke fået tid til at pakke endnu!” sagde Benny. Han var altid optaget af, hvad han skulle pakke i rygsækken.
”Hov, vi har slet ikke leget fødselsdagslege endnu!” udbrød Josefine. Så enedes de om at gøre fødselsdagsfesten færdig først.

Så efter at have spist lige så meget lækker fødselsdagskage som på to fødselsdagsfester blev de enige om, hvad de ville gøre. De ville starte næste morgen og følge kortet for at finde de fire nøgler.

Så her begynder eventyret rigtigt – det eventyr, der skal føre dem til skattetræet.

Læs i næste uge:Kapitel 2 – Leo og floden, der ikke er til at komme over.