2680 mennesker valgte at blive kristne

Hanne og Egon Falk har arbejdet i Tanzania siden 1974. Mirakler og store kampagner er en naturlig del af deres liv. I byen Runzewe har de netop set 2680 sige ja til Jesus.Runzewe er en lille by i det vestlige Tanzania. For Hanne og Egon Falk og teamet fra New Life Outreach var det en 12 timers køretur inden de nåede frem til den muslimske by.

9-årige Moshi fortæller Egon Falk om sit mirakel. For første gang i sit liv er hun istand til at gå mere end nogle enkle skridt.

– Vi blev modtaget af nogle få biler og ca. 20 motorcykler der ledte os ind i denne lille by i det vestlige Tanzania. Da vi kom op over den lille fjeldtop og så de tusinder af mennesker der stod klare til at hilse os velkomne, var det vanskeligt at holde tårerne tilbage. Vi er ikke berømtheder eller rige mennesker; men her blev vi modtaget som konger – og så kommer vi “kun” med Evangeliet om Jesus Kristus. Vi forsøgte at komme ud af bilen for at hilse på folket; men det kunne ikke lade sig gøre på grund af “presset” fra menneskemængden der råbte JESUS, JESUS, JESUS! fortæller Egon.
Lederen for Runzewe der er muslim holdt en velkomsttale og sammenlignede Egon med Jonas der kom til Nineve for at bringe folket budskabet fra Gud. Fordi befolkningen i Nineve modtog budskabet og omvendte sig, ville han forandre navnet Runzewe til Nineve.

Tusinder hørte evangeliet

– Fra første dag modtog folket, 30 til 40 tusinde mennesker budskabet og sjældent har vi oplevet så mange dæmonbesatte mennesker blive sat i frihed – dog var det ikke noget djævelen ønskede, og han prøvede på alle måder at forhindre dette; men absolut uden held, siger Egon.

Mirakler

Det er nok vanskeligt for mennesker i den vestllige del af verden at forstå, hvor grusomt det er at være plaget af disse onder ånder. Men havde man hørt den muslimske kvinde fortælle, hvordan dæmonerne tvang hende til den værste form for prostitutation, havde man nok forstået lidt mere af det. Smerten hun oplevede stod klart malet i hendes ansigt; men nu kunne hun fortælle, at hun havde mødt Jesus og var sat i frihed. Nu oplevede hun i stedet en dyb og vidunderlig fred i sit indre.

Et andet mirakel der gjorde stort indtryk på Egon, var den 9-årige pige Moshi:
– Tårerne trillede ned ad kinderne på Moshi, der ikke var større end en 6-årig. Hun var så lille og spinkel, og så havde hun aldrig været istand til at gå mere end to skridt; men nu gik hun frit omkring på platformen til sin mors store forundring. Det var ikke tårer af sorg men af stor glæde, og Moshi kunne knapt selv forstå, at hun nu kunne gå. Dette stærke mirakel udløste et “brøl” fra folkemængden, en glæde blev forløst og det kan ikke forklares; men må erfares, fortæller Egon og fortsætter:
– Fredag og lørdag var der så mange døve der blev helbredt, at vi mistede tallet på dem alle og muslimer “glemte”, at de var muslimer og begyndte at prise Jesus for alt det vidunderlige der fandt sted.

Fortsætter arbejdet

Det var nogle trætte men taknemmlige medarbjedere fra New Life Outreach der forlod Runzewe og overgav opfølgningsarbejdet til de lokale kirker. I alt havde 2680 mennesker valgt at registrere sig som nye kristne. Fyldt med glæde og taknemlighed over at hjælpe mennesker på denne måde, kunne de starte den lange køretur tilbage.
– Vi fortsætter med at forkynde Evangeliet fra landsby til landsby, også selv om der er mange hårde og vanskelige udfordringer. Vi er ikke populære hos djævelen, men jeg tror vi er det i Himmelen. Englene glæder sig ihvertfald hver gang én bliver frelst! slutter Egon.

New Life Outreach Tanzania er en registreret og godkendt organisation som samarbejder på tværs af alle forskellige kirkeretninger og nyder stor anerkendelse både af folket og myndighederne.
Alt arbejdet finansieres udelukkende af frivillige gave, derfor har troen og tilliden til Gud en meget central plads i New Life Outreach.


Artiklen fortsætter efter annoncen: