God begyndelse for FC Udfordringen

De første kampe på serie 2-niveau gik overraskende godt for det oprykkede hold fra FC Udfordringen.Armene er efterhånden ved at komme ned igen efter et forrygende forår, der bød på to oprykninger for den kristne fodboldklub FC Udfordringen. Nu venter nye store udfordringer. Kan de nye spillere integreres? Kan holdet klare sig i den stærke serie 2? Kan klubben ride videre på sin positive bølge?

Simon Conrad fra Strøby er en af FC Udfordringens nye spillere efter sommerferien.
Stor succes

Der er omkring 32 store og små fodboldklubber i Valby-området. Hver sommer inviteres de otte bedste hold til et stort anlagt sommerstævne, som lokalavisen Valby Bladet arrangerer. FC Udfordringen har igennem længere tid gjort opmærksom på sig selv. Alligevel kom det bag på klubben, at den blev inviteret med i det fine selskab.

Selv om ’de kristne’ var det lavest rangerende hold i deres pulje, lykkedes det alligevel klubben at komme i semi-finalen efter tre drabelige kampe. Det kom som en stor og glædelig overraskelse for træner Tobias Ambs-Thomsen.
– Vi havde regnet med at få tre kampe og gik bare efter at gøre det hæderligt. Men vi spillede over al forventning. Jeg havde faktisk ikke troet, vi ville gå videre og måtte aflyse en planlagt træningskamp, fordi vi lige pludselig skulle spille semi-finale.

Ros fra ekspert

Efter forlænget spilletid blev Vigerslev endestationen for FC Udfordringen. Vigerslevs sportschef, den tidligere Superligatræner og ekspertkommentator på DR1, Jan Kalborg, var meget overrasket over FC Udfordringens niveau.
– De står utroligt godt på banen. Jeg har fulgt holdet et stykke tid, og selv om de ikke stiller med det stærkeste hold i dag, kæmper de flot og fremstår som en solid enhed.

Flot sæsondebut

Det var derfor med en vis portion optimisme og selvtillid, at holdet gik ind til sæsonpremieren mod BK Stefan. Stefan, der for to sæsoner siden også havde et ’kirkehold’ i klubben, viste sig som en stærk modstander, der for alvor viste de blå/røde, at det kræver god fysik og gode fodboldspillere at gøre sig i serie 2.
Efter at være kommet bagud 1-0 kom FC Udfordringen dog stærkt igen, og efter 90 minutter stod den 1-3 til ’de kristne’, og dermed havde klubben fået den perfekte start på sæsonen.

Sommerens transfers

De gode resultater skal ses i lyset af, at to af holdets absolut største profiler begge er blevet langtidsskadede og nok ikke kommer i aktion før jul. Heldigvis er holdet blevet suppleret med nye, stærke folk. Simon Conrad er kommet til fra Strøby, og Nicolai Kofoed er blevet hentet til fra Nordsjælland Efterskole. Sidstnævnte har trods sine blot 17 år allerede markeret sig kraftigt på holdet og blev således dagens spiller i kampen mod Stefan med ti stemmer.

Det bliver spændende at følge Nicolai og resten af holdet, og her på Udfordringen holder vi selvfølgelig et vågent øje med vores helt eget fodboldhold. Vil du følge klubben endnu tættere, kan du gøre det på fcudfordingen.dk.
Eva


Artiklen fortsætter efter annoncen: