Fokuseret lovsang

Bag Katie og Brian Torwalts utrolig smukke albumcover til ”Here on earth” gemmer sig dedikeret og inderlig lovsang. Ikke i fastfood-genren.
Det er ikke et album, som egner sig til behageligt og afslappende baggrundsmusik, når jeg har gæster. Det er heller ikke feel good lovsang. Selvom albummet er en studieindspilning virker det utroligt live og kræver også livelytning for at komme til sin ret.
”Here on earth” indeholder ti ikke helt korte numre i tilbedelsesgenren. De har fordybelsen og intensiteten fra livelovsang og kvaliteten fra et studiealbum.
Det er ikke teksterne, som bærer sangene på albummet. De er ikke dårlige, men de er enkelte og er først og fremmest formidlende i forhold til hengivelse og ophøjelse af Gud, fremfor at kommunikere dybet af min sjæl. Dette er ikke nødvendigvis dårligt, men kalder blot på en meget Guds-fokuseret lovsang.
Katie og Brian er lovsangere i en kirke, som er tilknyttet Bethel Church i Californien. Bethel er kendt for Jesus Culture og Brian og Jenn Johson. Selvom Katie og Brian er et forholdsvist ungt ægtepar, bærer cden præg af at være lovsang, som skal rumme bredden i en kirke og ikke som Jesus Culture kun kommunikere til unge. Derfor er stilen ikke så rocket, men alligevel lidt mere poppet og folk-agtig end ”almindelig” Bethel Church lovsang.

Efter at have hørt albummet nogle gange, tror jeg ikke, at det bliver et af mine mest lyttede albums. Men jeg tror at det bliver et, som jeg kan bruge, når jeg ønsker at fokusere på Gud og tilbede ham, selvom jeg er alene. For det er albummets største styrke.
Højdepunkter på ”Here on earth” er svære at pege ud. Jeg tror at forskellige numre kan tale til mig på forskellige dage. Men det er et meget harmonisk album, som fungerer godt til lovsang i sin fulde længde.

Albummet er Katie og Brian Torwalts første, og jeg vil da holde øje med dem i fremtiden og se, hvordan de udvikler sig som musikere og mennesker i musikken.
Eva