Kongelige gæster til kirkeindvielse

Da Den Danske Kirke i Bruxelles indviede sin nye kirkebygning var det med fint besøg.Det er ikke hver dag, at der indvies en dansk kirke i udlandet. Men det skete søndag den 23. oktober kl. 12, hvor Den danske Kirke i Bruxelles, Vor Frue Kirke, blev indviet blandt andet med HKH Prins Joakim og HKH Prinsesse Marie som gæster.

Vor Frue kirke i Bruxelles er et tidligere kloster i den centrale del af byen. Pastor Per Melhof tror, det vil give kirken større mulighed for at samle den danske menighed i byen.

– Det var en stor dag. Ikke bare for de mange tusinde danskere, der bor i Bruxelles, men for alle danskere i udlandet. For det viser, at der fortsat er et stort behov for at have kirken med, når man rejser ud, siger Hans Skov Christensen, der er formand for Danske Sømands- og Udlandskirker.

Naturligt mødested

Vor Frue Kirke er oprindeligt et katolsk kloster, som menigheden købte tidligere i år. Udover kirkesal rummer bygningen mødelokaler, præstebolig og kollegieværelser. Dermed vil kirken, der ligger centralt i Bruxelles, blive et naturligt mødested for alle danskere i den belgiske hovedstad.
For pastor Per Melhof giver den nye kirke mange muligheder for at samle den danske menighed.
– Indtil nu har vi måtte afholde vores gudstjenester og arrangementer på to forskellige adresser i Bruxelles. Med den nye kirke og de tilhørende lokaler får vi en unik mulighed for at et tættere samvær, så menigheden på den måde kan blive styrket, siger Per Melhof.

Fine gæster

Indvielsen af Vor Frue Kirke blev overværet af en række indbudte gæster.
Det gælder blandt andre Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, Hendes kongelige Højhed Prinsesse Astrid, kirkeminister Manu Sareen, biskop Peter Skov-Jakobsen, København, rådkvinde Nathalie Gilson samt institutleder Klaus Bondam.
– Vi er beæret over, at så mange har takket ja til at være med ved denne indvielse. Det bevidner, at de danske sømands- og udlandskirker spiller en afgørende rolle, og det vil vi vedvarende bestræbe os på at gøre, siger Hans Skov Christensen.