Næstved indbød til underholdning og tro

20 unge fra GX Internationel besøgte Næstved sidste uge i september. Skatere, bmx’ere, breakdansere, dansere og en enkelt DJ optrådte og delte deres tro i flyvende tempo.
I fire dage stod der Næstved på kalenderen for de ca. 20 artister fra GX International. De besøgte skoler, optrådte på byens torv, hang ud med juninorer og leverede et eksplosivt show for teenagere og unge i byens skatehal.

GX Internationel er et team af unge, som bruger skating og dans til at fortælle om deres tro. Her er de på Næstved Torv.

Det var Lucinda og Michael Rasmussen fra Næstved Bykirke, der tog initiativet og fik teamet til byen i samarbejde med Sjølundkirken og Birkebjergkirken.
– Vi ønskede at komme ud over dørkarmen med budskabet om Jesus på en tidssvarende måde, der kunne nå de unge. Vi valgte GX International, som virkede skarpe og direkte i deres måde at gøre det på, fortæller Michael.

GX International startede tilbage i 1997 som en del af evangelisationskampagnen Impact Word Tour under Ungdom Med Opgave. Teamet med dansere, skatere, bmx’ere og DJ’s har siden besøgt over 700 byer verden over. Det er femte gang, de er i Danmark.

Skolebesøg

GX teamet på skolebesøg i Næstved. Der blev talt om gode værdier og inviteret til showet med kristent indhold fredag aften.

Under besøget i Næstved optrådte GX på to skoler; overbygningen på Sjølund folkeskole og den private katolske skole – Vor Frue Skole. Skolebesøg i folkeskoler tillader ikke at ’prædike’ eller ’evangelisere’. I stedet kunne GX’erne tale om gode værdier og valg og understrege det enkelte menneskes værdi. De uddelte også flyers, som inviterede til arrangementet i Skatehallen fredag aften.
På Sjølundskolen var det frivilligt for eleverne, om de ville se showet, som foregik i et frikvarter. Så glæden var stor for arrangørerne, da mellem 375 – 400 ud af skolens 600 elever mødte op.

Aftenshowet

Fredag aften kl. 18 var det tid til den store event. En forholdsvis fyldt skatehal kunne se artister fra Danmark, USA, Norge, Brasilien og Holland give alt, hvad de havde i sig, i et afvekslende show. Når det var tid til vidnesbyrd og prædiken, blev der ikke lagt fingre imellem. Det var nu, de kunne tale frit.
– Det var et kanon godt show – vildt lækkert. Professionelt, larmende og veludført, fortæller arrangør Michael Rasmussen begejstret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bag skatehallen i Næstved står Næstved Ungdomsskole. Leder for Ungdomsskolen Lisbeth Pedersen havde ikke selv mulighed for at overvære showet. Til gengæld væltede det ind med sms’er på hendes mobil fra begejstrede unge Næstvedborgere, der var tilskuere til GX.
– Vi oplevede i det hele taget stor begejstring for eventet, siger Michael og fortsætter:
– På et tidspunkt stod jeg uden for hallen og snakkede med en ung mor, der måtte give sit lille barn lidt ro. Jeg kendte hende ikke fra nogen kirkesammenhænge. Hun kom med denne bemærkning, som for mig understregede begejstringen fra byen: ”Jeg er rigtig stolt at af være Næstved borger, når man kan sætte sådan et show sammen og gøre det gratis”.

Nogle af folkekirkerne i byen havde valgt at støtte op om eventet. Fredag aften mødte fire folkekirkepræster op med to konfirmandklasser.
– Det var fedt, at de var med på denne måde, og jeg oplevede, at de var glade for det, tilføjer Michael.
Der er i forvejen et godt samarbejde på tværs af kirkerne i Næstved. Hver anden måned mødes præster fra fri- og folkekirker i Næstved økumeniske præstegruppe. De har tidligere lavet events sammen, såsom kirkevandring askeonsdag og pinsegudstjeneste.

Fælles ungdomsevents

Næstved følger op på eventet med GX med fælleskirkelige ungdomsmøder under samme slogan som GX fremstødet: 4 the love of… (Af kærlighed til, red.)
– Denne gang var det 4 the love of Næstved. Til de næste ungdomssamlinger bliver der over forskellige emner. Det kan fx være 4 the love of sex – hvad siger Bibelen egenlig om det? Eller 4 the love of entertainment eller en anden by, slutter Michael.
For i Næstved kunne de godt finde på at gøre noget ligende igen…


Artiklen fortsætter efter annoncen: